Blic

Apelacioni sud: Ponavlja se suđenje Kekinom čoveku

- A. Ž. A

APELACIONI SUD U Beogradu ukinuo je prvostepen­u presudu kojom su Aleksandar Dabić Daba, za koga su mediji pisali da je desna ruka Dejana Stojanović­a Keke, i S. S. u decembru prošle godine bili osuđeni na po godinu dana kućnog zatvora zbog nedozvolje­nog nošenja pištolja i municije, koje su krili u posebnoj pregradi u automobilu.

Obojici će se suđenje ponoviti pred Višim sudom u Beogradu povodom optužbi da su 17. oktobra 2017. godine u Beogradu neovlašćen­o nosili pištolj i deset metaka, od kojih je jedan bio u cevi, u pregradi automobila koju je napravio S. S. u centralnoj konzoli sa vozačeve strane, kod desne noge vozača. Pištolj i municiju su otkrili policajci prilikom rutinske kontrole vozila. U obrazložen­ju odluke Apelaciono­g suda navodi se da je prvostepen­om presudom učinjena bitna povreda odredaba krivičnog postupka s obzirom na to da su razlozi o odlučnim činjenicam­a koje su predmet dokazivanj­a nejasni, pri čemu je i činjenično stanje ostalo nepotpuno utvrđeno, a zbog čega nije moguće ispitati pravilnost i zakonitost prvostepen­e presude.

Dabić je inače tri meseca posle tog hapšenja, 12. januara 2018. ponovo priveden. Interventn­a jedinica je tada na Dorćolu zaustavila blindirani automobil u kome je Dabić bio sa Aleksandro­m Nešovićem, koji je navodno takođe blizak Keki, Dabić i Nešović zaustavlje­ni su u blindirano­m automobilu na Dorćolu. Nešović je upravljao vozilom, a policajci su u skrivenoj pregradi u vozilu našli pištolj za čije posedobane ni on ni Dabić nisu imali dozvolu. I pre ta dva hapšenja Dabić je bio dobro poznat organima gonjenja Srbije. Naime, hapšen je 24. marta 2003. godine u akciji “Sablja” nakon ubistva premijera Zorana Đinđića. Sa njim je tada priveden i Mario Milosavlje­vić.

n

 ??  ?? dejan stojanović keka
dejan stojanović keka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia