Blic

LACIO IGRA U RITMU IZ KECA U DVOJKU

Protiv Atalante i Sasuola su vodili na odmoru, da bi na kraju izgubili, dok su sa Fjorentino­m i Torinom bili u minusu posle 45 minuta, ali su uspeli da stignu do tri boda.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Za Lacio bi bilo bolje da se italijansk­i šampionat nije ni nastavio. Ekipa koja nije znala za poraz još od 25. septembra prošle godine jednostavn­o se raspala. Rimljani su izgubili četiri od šest mečeva od restarta Serije A, tri uzastopno, i sada imaju osam bodova manje od podjednako neubedljiv­og Juventusa, šest kola pre kraja sezone. Štaviše, moraće da brane i drugo mesto pod naletom Atalante i Intera. Italijansk­i mediji prenose da je predsednik Klaudio Lotito poludeo posle poraza od Sasuola (1:2) i najavio je da će leteti glave ako se nešto slično ponovi.

A nema sumnje da će se ponoviti. Lacio se predstavio kao tim za 45 minuta

Sergej Milinković Savić je protiv Sasuola odigrao jubilarni 200. meč za Lacio. Od naših igrača, jedino je uspešniji Dejan Stanković sa 208 utakmica

Momci su dobro trenirali za vreme pauze, a onda smo dan za danom ostajali bez glavnih igrača. Sada je teško da pričamo o Skudetu

širi ruke i ne zna šta se dešava sa njegovim laciom u nastavku sezone fudbala. Jedno poluvreme očajno, drugo savršeno... Samo pogledajte rezultate u nastavku sezone. Protiv

Atalante su sa 2:1 otišli na predah, da bi na kraju bilo 3:2 za fantastiča­n klub iz Bergama. Tri dana kasnije, na “Olimpiku” su pobedili Fjorentinu sa 2:1, iako su na poluvremen­u gubili sa 0:1. Isto je bilo i 30. juna na gostovanju Torinu - domaćin je vodio sa 1:0, da bi utakmica u drugih 45 minuta “otišla u dvojku”.

Nakon što ih je Milan razmontira­o u Rimu (0:3), Lacio je ponovo poražen sa 1:2, ovaj put od Lećea, ali iz “iksa”, da bi u subotu uveče protiv Sasuola ponovo bio “prelaz” - iz keca u dvojku (1:2). Ovakva slučajnost samo dodatno doliva vatru u priču da se loša situacija iz svlačionic­e preslikava na teren.

Trener Simone Inzagi samo je slegao ramenima posle trećeg vezanog poraza. Junak Rima se pretvorio u gubitnika, zajedno sa najboljim strelcem Ćirom Imobileom, koji se našao na udaru “tifoza”. Društene mreže su preplavlje­ne pretnjama na račun prvog golgetera Serije A, koji nije izdržao i morao je da odgovori:

“Slobodno me napadajte, ali ne dirajte moju porodicu. Šta vam je ona kriva? Nažalost, ovde je mnogo ljudi s kratkim pamćenjem”, odgovorio je Imobile.

Inzagi kaže da ne zna šta se dogodilo.

- Momci su dobro trenirali za vreme pauze, a onda smo dan za danom ostajali bez igrača. Lulić Leiva, Kataldi, Danilo, Marušić, Adekanje, Ramos, Koreja... Svi su imali problema. Sada je teško

 ??  ??
 ??  ?? trener inzagi
trener inzagi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia