Blic

BRNABIĆ: DOBRO JE DA BAR BROJ ZARAŽENIH PADA

-

Premijerka Ana Brnabić rekla je da situacija sa koronom nije sjajna, ali da je koliko-toliko dobar pokazatelj to što je broj zaraženih na dnevnom nivou u padu.

- Ne mogu da ne mislim da nas je ovaj udar virusa iznenadio, kako nas tako i ceo svet. Očekivali smo da oni koji se izbore s virusom imaju pauzu do jeseni. Druga stvar zbog koje je situacija kompleksni­ja jeste što smo uveli restriktiv­ne mere među prvima, koje su nam brzo pomogle da krivu brzo zakrivimo. U ovom trenutku kao

Krizni štab ćemo razgovarat­i o restriktiv­nim merama, mi se sada trudimo da se našom svešću borimo protiv ovoga i to je kompleksni­ji proces koji daje sporije rezultate od kompletne zabrane kretanja. Ja moram da kažem da smo efikasno sproveli restriktiv­ne mere i da su ljudi nakon toga pomislili da ovaj virus nije tolika opasnost - ističe ona. Poslednja četiri dana, kako je rekla premijerka, imali smo trend smanjena novoobolel­ih, što nije razlog za optimizam kao takav, ali to može pokazati da imamo neke rezultate mera nošenja maski u zatvorenim prostorima, istakla je ona, i dodala da ćemo u narednih nekoliko dana videti rezultate protesta i javnih okupljanja u Srbiji.

- Ja ću videti da se danas sastane Krizni štab i nadam se da ćemo doneti meru da se maske nose u zatvorenom na teritoriji cele Srbije - istakla je ona.

Premijerka je rekla da je ovo upozorenje koje pokazuje koliko je teška borba.

- Mi smo poslali 49 respirator­a širom Srbije i na mesta na koja nismo do sada: Valjevo, Smederevsk­a Palanka, Požarevac, Užice, što pokazuje koliko je ozbiljna bolest - ističe Brnabićeva.

 ??  ?? premijerka traži da maske budu obavezne na teritorije cele zemlje
premijerka traži da maske budu obavezne na teritorije cele zemlje

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia