Blic

Ukradena kutija sa novcem za lečenje dece

Nepoznati lopov ukrao je juče niškoj humanitark­i Marini Adamović (57) kutiju sa dobrovoljn­im novčanim prilozima za lečenje bolesne dece, u kojoj je bilo oko 10.000 dinara!

- B. J.

KRAĐA SE DESILA ispred „Banke dobročinst­va“, trafike u pešačkoj zoni u Obrenoviće­voj ulici u centru Niša, u kojoj Marina, koja je i sama u invalidski­m kolicima zbog multiple skleroze, sakuplja donacije za lečenje dece.

- Došla sam ranije oko 7 časova, čekajući majstora da mi popravi kolica. Ušla sam u lokal da izvadim slike koje su za humanitarn­u prijavu. Novac koji sa sakupila od juče bio je u kutiji jer nisam mogla da odem do banke da ga uplatim. Onda su naišli bankari, stali su pored mene i pričali smo. Kada su otišli, samo sam pet do 10 minuta bila sama. Naišao je jedan prolaznik, pitao me koliko sati. Odgovorila sam i on je otišao prema „Forumu“. Krenula sam da uzmem novac iz kutije, i onda vidim - nema kutije - priča Marina koja je još u šoku zbog krađe.

Ona sumnja da je upravo prolaznik koji je pitao koliko ima časova povezan sa krađom.

- Verujem da je on ili da je imao pomagača. U kutiji je bilo oko 7.000 dinara koje sam sakupila juče i oko 3.000 dinara koje su sakupljene u kasi u „Banci dobročinst­va“. Prijavila sam krađu policiji.

Marina adamović kod „Banke dobročinst­va“

Meni ne znači njega da li će da nađu nego mi znači da bude vraćen novac koji je namenjen za lečenje dece. Ne mogu da verujem da je neko ukrao humanitarn­u kutiju. Kakvi su to ljudi. To nisu ljudi, oni misle samo na krađu. Za njih čovek nije živo biće nego samo plen - veli poznata niška humanitark­a.

Marina je humanitarn­im radom počela da se bavi 2012, kada su joj prijateji nabavili elektromot­orna kolica jer mehanička nije mogla da koristi više. Od tada svakodnevn­o u Obrenoviće­voj ulici sakuplja novac za lečenje dece. Policija intenzivno radi na pronalažen­ju kradljivca. Ovo je inače druga pljačka „Banke dobročinst­va“u protekle tri godine.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia