Blic

Za dva dana poginulo 10 osoba

Čak 10 osoba stradalo je tokom proteklog vikenda u saobraćajn­im nesrećama koje su se dogodile na srpskim putevima, a još njih troje teško je povređeno.

- M. Vranić

SUBOTU I NEDELJU obeležio je crni bilans udesa i stradanja u kome su ginuli pešaci, motociklis­ti, vozači, ali i putnici u automobili­ma.

Prva u nizu jezivih saobraćajk­i dogodila se u subotu u mestu Ribari na putu Šabac-loznica kada je pešaka

K. N. (88) pokosio vozač automobila “fijat doblo”. Pešak je od zadobijeni­h povreda preminuo na licu mesta.

Nedugo zatim, u udesu koji se desio nešto pre ponoći u subotu u prigradsko­m naselju Lukare, nadomak Novog Pazara, nastradale su tri osobe, dok je četvrta preminula u bolnici.

Do udesa je došlo kada se “audi” kojim je upravljao Demir S. (22) sudario sa “opelom”

u kojem su bili Almir S. (24) i Džemil N. (23).

- Najverovat­nije je “audi”, koji se kretao iz Novog Pazara, u jednoj krivini u blizini fabrike nameštaja izašao iz svoje trake i udario u “opel” koji je nailazio iz suprotnog pravca – rekli su ranije meštani kuća u blizini magistrale dodajući da se tom deonicom često brzo vozi.

Četvrta žrtva ove stravične saobraćajn­e nesreće prvobitno je sa teškim povredama transporto­vana za Kragujevac. Mladić star 24 godine reanimiran je i njegovo stanje jedno vreme bilo je stabilno, međutim i

pored svih napora lekara, on nije uspeo da preživi. Stanje ostale dvojice povređenih mladića, prema informacij­ama iz Opšte bolnice u Novom Pazaru, stabilno je. U porodicama nastradali­h vladao je muk. Njihovi prijatelji u neverici su odmahivali glavom, krijući suze. Džemilu je, kažu, pre nekoliko godina i brat stradao u saobraćajn­oj nesreći.

Sedamnaest­ogodišnji mladić, Nemanja S. (18), nastradao je u nedelju kada je motociklom koji je vozio sleteo sa puta. Nesreća se desila u ataru sela Miroč, na putu Majdanpek - Brza Palanka, dok je njegov prijatelj teško povređen

- Došlo je do saobraćajn­e nesreće u kojoj su teško povređena dva mladića, a jedan od njih preminuo je u ZC Kladovo od posledica zadobijeni­h povreda - potvrđeno je za “Blic” iz PU Bor.

Kako smo ranije saznali, prijatelj nastadalog mladića Nenad R. (18) slavio je te večeri rođendan kod kuće, kada su u jednom trenutku on i Nemanja izašli po cigarete. Od posledica zadobijeni­h povreda Nemanja je preminuo u ZC Kladovo, a Nenad je sa povredom vratnog pršljena iz bolnice u Kladovu prevezen za Niš.

Drugi motociklis­ta je poginuo istog dana oko 9 časova u mestu Riđake na putu Šabac-valjevo. Ovog puta nije bila u pitanju sletanje sa puta, već sudar motocikla kojim je nastradali upravljao i putničkog automobila.

Osma žrtva ove crne statistike je muškarac iz Niša koji je nastradao u nedelju oko 9.30 časova u Bulevaru Nemanjića nakon što ga je udarila “škoda” aranđelova­čkih registarsk­ih oznaka kojom je upravljao vozač iz Niša star 46 godina.

n

 ??  ?? najstarija žrtva za vikend bio je pešak k. n. (88)
najstarija žrtva za vikend bio je pešak k. n. (88)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia