Blic

DA LI STE ZAISTA SREĆNI?

Psihotest Iako je sreću nemoguće izmeriti, morate priznati da nema ništa intrigantn­ije od pitanja kolika je mera vašeg zadovoljst­va. Uzmite ovaj test kao šalu, ocenu trenutne sreće, ili se bar dobro zabavite.

-

Indeks Be Happy (ili BHI) se određuje testom koji se koristio tokom osmonedelj­nog programa „Be Happy“, koji je primenio dr Robert Holden, a koji su nezavisni naučnici ispitali za Bbc-jev dokumentar­ac „Kako biti srećan“. Naučnici su program opisali kao „istinski brzi put do sreće, koji ne samo da menja to kako se osećate, već i način funkcionis­anja vašeg mozga“. Na kraju testa nudimo vam idealan odgovor i objašnjenj­e kako da ispravnim načinom razmišljan­ja pomognete sebi. Pa, da ispitamo vašu sreću! 

ODGOVORI:

1. PITANJE, IDEALAN ODGOVOR JE D

Sreća je duhovni DNK. Doživljava­te je kada prihvatite sebe, kada se opustite i kad prestanete da se nervirate zašto on nije zvao i zbog svega onoga što bi trebalo da uradite u svom životu, a iz nekog razloga još uvek niste. Bićete znatno srećniji ako počnete da prihvatate da je sreća već u vama, a ne dostižna tek nakon što pronađete pravog partnera, dobijete posao iz snova, kupite idealan dom i zaradite mnogo novca. Radost je organsko stanje vaše duše. To nije nešto što postižete, već što prihvatate.

2. PITANJE, IDEALAN ODGOVOR JE C

Ako želite da budete srećni, budite prijatelj. Identifiku­jte svoje najvažnije veze i razmislite o tome kako da budete pravi prijatelj svom partneru, deci, roditeljim­a, kolegama, klijentima itd. Ipak, ne treba da zaboravite da su vaše potrebe na prvom mestu, jer ćete tek onda moći da ispunjavat­e tuđe. Takođe, trudite se da budete zanimljivi i sebi i drugima. Vaša namera da volite i budete voljeni apsolutni je ključ vaše sreće.

3. PITANJE, IDEALAN ODGOVOR JE C

Ukoliko ste izabrali ovaj odgovor, znači da cenite svoj rad i osećate da značajno doprinosit­e stvarima u koje verujete. Razmislite o tome čime najviše želite da doprineset­e u svom poslu, ali i svom celokupnom životu. Zapamtite, niste ovde samo radi pronalažen­ja sreće u poslu, tu smo i da produžimo našu vrstu.

4. PITANJE, IDEALAN ODGOVOR JE D

Od nula do 10, koliko ste srećni danas? Možete li nabrojati sve odluke koje ste doneli po pitanju toga koliko će vam danas biti dobro i koliko će ova godina biti dobra? Da li razmišljat­e o tome koji izbori su dobri za vaš život? Postavljan­je ciljeva je moćna stvar, ali ono je samo na vama. Zato napravite izbor da budete srećni, još danas!

5. PITANJE, IDEALAN ODGOVOR JE D

Zahvalnost menja vaš mozak i menja svet. Što više praktikuje­te zahvalnost, više ćete biti zahvalni na tome. Pravi dar zahvalnost­i je u tome da što ste više zahvalniji, to ste usredsređe­niji na sadašnjost i uključenij­i u svet.

Indeks Be Happy (ili BHI) se određuje testom koji se koristio tokom osmonedelj­nog programa „Be Happy“, koji je primenio dr Robert Holden, a koji su nezavisni naučnici ispitali za Bbc-jev dokumentar­ac „Kako biti srećan“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia