Blic

JOVIĆ SA TITULOM ODLAZI IZ REALA

Juventus se interesuju za srpskog fudbalera koji karakterom i stilom može da se uklopi u igru Kristijana Ronalda.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Luka Jović bi u četvrtak mogao da postane prvak Španije, ali i da sazna ime novog kluba u kojem će da nastavi karijeri. Real posle pobede nad Granadom (2:1) ima četiri boda više od Barselone, na samo dva kola do kraja Primere.

Kraljevsko­m klubu je za prvu titulu od 2017. godine potreban trijumf nad Viljarealo­m. Do trona može i ako odigra nerešeno, a Barselona ne pobedi Osasunu, odnosno pod uslovom da Katalonci izgube u poslednjem kolu. Ako se i dogodi neko čudo, Madriđanim­a uvek ostaje popravni sa Leganesom. Što se Jovića tiče, on je ponovo bio negativan na testu na koronu i, kao što je

trener Zinedin Zidan obećao, biće u kombinacij­i za preostala dva meča u Primeri. Minimalne šanse su da ćemo ga gledati protiv Viljareala, ali ako Real overi titulu, mogao bi da bude starter u poslednjem kolu.

Real ipak mora da pusti srpskog fudbalera da igra ako želi da izvuče veći deo od uloženih 60 miliona evra. U ovom trenutku procena je da Jović vredi između 35 i 40 miliona evra, koliko je Madriđanim­a spremno da ponudi nekoliko klubova. Iako se pominje da je Luka najbliži Engleskoj, velika je verovatnoć­a da će da završi u Italiji. Naime, njegov menadžer Fali Ramadani ima neraskidiv­e

veze za dosta klubova u Seriji A i jasno je da na Čizmi može da postigne najbolju cenu. Napoli je već duže u igri, ali tim sa juga Italije još nije bio konkretan sa ponudom. Slična priča je i sa Milanom, koji danas hoće, a sutra neće. I tako nedeljama. Roso-neri znaju da je Jović jedan od najboljih centarfora na tržištu, međutim, pitanje je da li klub ima 40 miliona evra da uđe u celu priču.

Tako se otvaraju vrata da Luku u narednoj sezoni gledamo u crnobelom dresu, gde bi igrao zajedno sa još jednim bivšim fudbalerom Reala. Juventus želi da pronađe zamenu za Iguaina, a stručni štab smatra da bi Jović lako i brzo mogao da se po karakteris­tikama uklopi sa Ronaldom i Dibalom.

U Engleskoj su i dalje u prvom planu Lester i Čelsi, koji bi da plate ne više od 35 miliona evra. Čelsi bi voleo da Jović igra u tandemu sa Timom Vernerom. “Plavci” imaju dovoljno novca, ali neće da polude sa ponudom Realu. Iz dalekog drugog plana čitavu situaciju prati Arsenal. 

Luka bi u Juventusu igrao sa još jednim bivšim igračem Reala. Stara dama želi da pronađe adekvatnu zamenu za Gonzala Iguaina

Verujem da će tako biti svuda u Evropi i u narednim mesecima. Jedan od primarnih zadataka kluba biće da se maksimalno zaštitimo od korona virsa - poručuje Savo Milošević.

Partizan se na Zlatiboru priprema za predstojeć­a iskušenja u domaćem šampionatu i kvalifikac­ijama za Ligu Evrope. Trener crno-belih odgovarao je na pitanja novinara, a najzanimlj­iviji zaključci bili su vezani za situaciju sa pandemijom virusa korona.

Čuveni doktor Miljko Ristić izjavio je da će biti rizično igrati utakmice s publikom na tribinama, a isti stav ima i strateg “parnog valjka”.

- Moje mišljenje je da nemamo nijedan razlog da odlažemo ligu. Da li će ona biti bez publike? Moja pretpostav­ka je da će biti. I ne samo u avgustu, već i u narednim mesecima. Tako će biti svuda u Evropi. Ne vidim razlog zašto ne bismo igrali fudbal, ako svi igraju bez publike - rekao je Savo Milošević na Instagram lajvu zvanične stranice FK Partizan.

Kormilar crno-belih pričao je i da će poštovanje mera biti jedan od glavnih zadataka kluba. Partizan će na Zlatiboru odigrati kontrolne utakmice sa Trepčom, Mladosti iz Lučana i Zlatiborom, a generalna proba biće 26. jula u Beogradu, protiv Proletara.

- Osim sportskih ekipa, u hotelu nema drugih ljudi, a svi pokušavaju da se maksimalno zaštite, kao i mi. Svi vodimo računa, svima je u interesu da sačuvamo igrače od korone, tako da zaista nemamo problem u ovom momentu. Ovaj problem će trajati mesecima i moraćemo maksimalno da se štitimo i čuvamo igrače. To će biti jedan od primarnih zadataka u narednom periodu.

Superliga je donela pravilo da u startnoj ekipi kluba moraju da igraju dva fudbalera uzrasta 21 godina ili mlađi. Savo ističe da on tu

Radili smo testiranja na korona virus iz preventive. Hvala bogu, nemamo nijedan problem, a preduzeli smo sve mere predostrož­nosti, kaže Savo

nema problema jer ima gotovo deset mladih igrača koji konkurišu za prvi tim.

- Imamo u ekipi mlade fudbalere koji su odranije tu. Priključil­i smo još mladih fudbalera, imamo osam, devet mladih igrača koji su ispod 21 godine. Na njima je da se pripreme. Filip Stevanović je dosta utakmica počeo, Lazar Pavlović takođe. Otvoriće se prostor za mlađe. Nećemo lutati, prioritet će imati momci koji su više igrali. Mladima neće biti lako, jedna od glavnih stvari je da što pre te momke uvedemo u ono što su zahtevi prvog tima.

Milošević je potvrdio i da se novi asistent u stručnom štabu Radovan Ćurčić dobro uklopio i da nije bilo potrebno uhodavanje jer se dobro poznaju. Inače, fudbaleri, stručni štab i ostali u klubu testirali su se na korona virus ovih dana.

- Logično je bilo da uradimo test, iz preventive. Hvala Bogu, nemamo nijedan problem. Ali, situacija je takva da smo preduzeli sve mere predostrož­nosti. Dobićemo rezultate za par dana, ne vidim ništa loše u tome.

Trener Partizana je govorio i o mogućim pojačanjim­a.

- Ti igrači treba da budu pojačanja, a to nije lako jer već imamo formiran tim. Ta pojačanja moraju da budu dobri fudbaleri, a oni koštaju... Ne mora da znači da za mesec dana neće koštati manje, ali... Očekujem da ćemo dovesti još dvojicu, ali nećemo žuriti. Prelazni rok traje do oktobra - zaključio je Milošević.

Nemamo nijedan razlog da odlažemo ligu, a pretpostav­ljam da će se igrati bez gledalaca

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia