Blic

PEKAO JE PEGLOM I SEKAO, PA OSUĐEN NA ŠEST GODINA

Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića osuđen je u Osnovnom sudu u Novom Sadu, zbog prebijanja sada bivše devojke Ivane Filipović (23) iz Banovog Polja kod Bogatića marta 2019. godine u Novom Sadu, na šest godina zatvora.

-

NJEMU JE ZA nasilje u porodici izrečena kazna od godinu i po dana, a za nanošenje teških povreda pet godina, te mu je izrečena jedinstven­a od šest godina zatvora.

Produžen mu je pritvor sve do upućivanja na izdržavanj­e zatvorske kazne, a oštećena Ivana je upućena na parnicu sa imovinsko-pravnim zahtevom, odnosno sa zahtevom za naknadu štete.

Lacković, optužen za nasilje u porodici i nanošenje teških povreda, prema optužnici je 12. marta prošle godine u iznajmljen­om stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu naneo teške povrede tadašnjoj devojci Ivani. Devojku je, kako se navodi u optužnici, „tukao rukama, šutirao nogama, pekao vrelom peglom, nožem naneo posekotine po nogama”.

Ivan Filipović, Ivanin brat, kaže da je porodica zadovoljna presudom.

- Zadovoljni smo visinom kazne. Bitno je da je suđenje završeno. Ono što je on uradio je grozno. Važno da je sve prošlo, da je Ivana uspela psihički da se oporavi, da je našla novi posao i sada živi normalno - rekao je Filipović.

Ivana Filipović je svedočila prvi put u martu ove godine u Osnovnom sudu u Novom Sadu, kada je opisivala stravične scene u kojima se njen bivši momak Lacković nad njom iživljavao. Ona je rekla da je fizičko nasilje trpela dve godine, kao i da ju je bivši momak tog kobnog dana prošle godine u Novom

Sadu tukao „svim šta je mogao da nađe u stanu”.

- Ubo me najvećim kuhinjskim nožem u predelu natkolenic­e. Nisam nikada izjavila da sam ja doprinela tome što me prebio. Tražio je i motku po stanu da me prebije. Govorio je da će naći nešto da me premlati. Uzimao je sve stvari iz stana i s njima me tukao. Gazio me stalno, naizmeničn­o po leđima i prstima, šutirao me je kada bi se savila u odbrambeni položaj da zaštitim zube i lice. Celom težinom tela me je gazio po leđima - rekla je Filipović.

Na dalja pitanja odbrane dodala je da više nema nikakav odnos sa svojim bivšim momkom i da danas živi u Šapcu.

- Udarao me je i stolicom po leđima. Pekao me peglom dok sam bila savijena, samo sam se trzala na svaki njen dodir. Podizao mi je rukave da me opeče po koži. Kako sam se sagnula, vrat mi je bio otkriven, pa me je i tu pekao peglom - nastavila je ona.

Posvedočil­a je kako ju je „bockao šrafcigero­m” još 2017. godine za šankom na radnom mestu. Kao i da je znao da je ispituje o bivšim momcima, da bi se na kraju te priče naljutio, a par puta se desilo i da je zbog toga ošamari.

LACKOVIĆ JE TUKAO DEVOJKU, PEKAO JE VRELOM PEGLOM I NOŽEM SEKAO

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia