Blic

VUČIĆ SA ŠAPIĆEM O NOVOJ VLADI I DRŽAVNIM PITANJIMA

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je juče konsultaci­je za formiranje nove vlade sastankom sa predsednik­om SPAS-A Aleksandro­m Šapićem, koji je predvodio izbornu listu „Aleksandar Šapić - Pobeda za Srbiju“. Predsednik SPAS-A Aleksandar Šapić preneo je novinarima, posle razgovora sa predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem, da očekuje da se ponovo sastanu u naredne dve nedelje. Vučić ga je, kaže Šapić, informisao o državnim pitanjima, poput Kosova i Metohije i situacije u vezi sa korona virusom, a da konkretno o ulasku SPAS-A u vladu nije bilo reči.

Vučić, koji kao predsednik države treba da odredi mandatara za sastav nove vlade, konsultaci­je je počeo početkom sedmice razgovorim­a sa predstavni­cima liste Albanaca. Novinarima je tada predsednik PDD-A Šaip Kamberi rekao da su oni preneli svoje zahteve Vučiću, koji se najpre odnose na veće učešće Albanaca u državnim institucij­ama.

Vučić se sastao i sa predsednik­om Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem, koji je poručio da će biti ili vlast ili opozicija, odnosno da njegova stranka neće, kao do sada, imati savetodavn­u ulogu u izvršnoj vlasti. Rekao je da su Srbiji potrebni nova vlada i premijer sa kredibilit­etom. Sa Vučićem je razgovarao i predsednik SVM Ištvan Pastor koji je najavio učešće te stranke u izvršnoj vlasti na niovu državnih sekretara u šest do sedam ministarst­ava. Narednih dana šef države će se sastati sa socijalist­ima, kod kojih su, uoči formiranja nove vlade, prisutne unutarstra­načke razmirice, jer su pojedini članovi učestvoval­i na protestu protiv vlasti, na šta je isključenj­ima i smenama reagovao predsednik te stranke Ivica Dačić.

Vučić će se sastati i sa predstavni­cima stranke na čijem je čelu, Srpske napredne stranke, koja je osvojila ubedljivo najviše mandata na prethodnim izborima.

 ??  ?? KONSULTACI­JE LIDERA SPAS-A I PREDSEDNIK­A SRBIJE
KONSULTACI­JE LIDERA SPAS-A I PREDSEDNIK­A SRBIJE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia