Blic

NAJBOLJIH 10 IGRAČA U ORLANDU PREMA NBA

- LAZIĆ

Od 22 ekipe koje su u Orlandu, vrlo brzo će otpasti njih šest, kako bi se došlo do najboljih

16 ekipa koje će odigrati brzopotezn­i plej-of.

Ovo pomeranje lige će imati za posledicu kasniji završetak NBA sezone i početak nove ne pre decembra, pa se postavlja pitanje da li će neko od NBA zvezda ići na OI u Tokiju.

Najbolja košarka na svetu se vraća 31. jula prvim mečevima restartova­ne sezone u NBA balonu, bez navijača, u Diznijevom kompleksu.

a je neko ponudio celo leto svakodnevn­ih NBA prenosa, zgusnut raspored, sve ekipe na jednom mestu i žestoku prekookean­sku borbu iz noći u noć, svi bi oberučke prihvatili. Naravno, da nije situacija kao što je sada, te su silom prilike 22 NBA ekipe u orlandu gde će zbog pandemije korona virusa odigrati finiš prvog dela sezone i plej-of.

Početkom juna je veće guvernera NBA lige dogovorilo nastavak sezone i uslove za isti, već dan kasnije započeta je fizikalija sa namerom da Dizni kompleks u orlandu postane dom najboljih svetskih košarkaša, za neke, one koji budu otišli do samog kraja takmičenja, na čak dva i po meseca. Džoker se prema NBA nalazi ispred Pola Džordža, Damijana lilarda, Džimija Batlera, Rasela Vestbruka, Bena Simonsa, Devina Bukera i mnogih drugih.

Naporan rad rezultirao je odličnom infrastrku­turom koju u Dizni rizortu ima NBA, mečevi će se igrati u tri dvorane, u „Areni“, „Fild hausu“i „Viza atletik centru“, medijski će svi mečevi biti pokriveni, ali bez prisustva gledalaca.

Dakle, u orlandu su 22 tima NBA lige, oni koji su se već domogli plej-ofa ili za to imaju šanse - 13 iz Zapadne i devet iz Istočne konferenci­je.

Timovi koji su u NBA balonu, a već su obezbedili plej-of, jesu Milvoki, Toronto, Boston, Majami, Indijana i Filadelfij­a sa istoka, kao i los Anđeles lejkersi i klipersi, Denver, juta, oklahoma i Hjuston sa zapada. Što se tiče ostalih timova, tu su još Bruklin, orlando, Vašington, Dalas, Memfis, Portland, Nju orleans, Sakramento, San Antonio i Finiks, te ekipe

POSLEDNJEG DANA MESECA STARTUJE NAJJAČA LIGA NA SVETU

SEZONA će SE ZAVRŠITI TEK U OKTOBRU

LEBRON će POKUŠATI DA OSVOJI ČETVRTU NBA TITULU, JER JE PRETHODNE TRI UZEO SA MAJAMIJEM I KLIVLENDOM

1. La Lejkers

2. La klipers

3. denver

1. Janis adetokumbo

2. Lebron džejms

3. kavaj Lenard

4. entoni dejvis

5. džejms Harden

6. Luka dončić

7. džoel embid

8. nikola Jokić

9. pol džordž

10. kris pol će pokušati da se izbore za preostala po dva mesta u zapadnoj i istočnoj konferenci­ji i duži boravak na Floridi. Regularni deo sezone trajaće 16 dana i za to vreme bi trebalo da svi timovi odigraju po osam utakmica, razmaci između mečeva biće minimalno četiri sata a dnevno će na programu biti pet ili šest utakmica. ono što je zanimljivo jeste da ukoliko deveti tim iz konferenci­je bude zaostajao četiri ili manje pobeda od osmoplasir­anog, moći će do plej-ofa ukoliko rivala savlada dva puta. U tim 29,6 p 25,7 p 26,9 p 26,7 p 34,4 p 28,7 p 23,4 p 20,2 p 21 p 17,7 p 13,7 s 7,9 s 7,3 s 9,4 s 6,4 s 9,3 s 11,8 s 10,2 s 5,7 s 4,9 s 5,8 a 10,6 a 5 a 3,1 a 7,4 a 8,7 a 3,1 a 6,9 a 3,9 a 6,8 a okršajima osmoj ekipi bi bio dovoljan jedan trijumf iz dve utakmice.

još uvek nije sačinjen kompletan plan za plej-of duele koji će biti objavljen u hodu, preciziran­o je da sezona mora da se završi do

12. oktobra, a tri dana kasnije biće održan NBA draft za novu sezonu koja bi trebalo da startuje

1. decembra, što je trenutni predlog. Vratimo se malo nazad... Poslednji meč u NBA ligi igrao se 11. marta, Dalas je pobedio Denver u jednoj od najboljih partija Bobana Marjanović­a, koji je imao 31 poen i 17 skokova. ostaće upamćena reakcija vlasnika Maveriksa Marka kjubana koji preko asistenta šalje sudijama mobilni telefon nakon što je video vest da se sezona prekida. NBA čelnici su te večeri u SAD, odnosno noći u Srbiji doneli takvu

1. Milvoki

2. Toronto

3. Boston

4. Majami

5. Indijana

6. Filadelfij­a

7. Bruklin

8. Orlando

9. Vašington odluku zbog širenja korona virusa u juta Džezu i pozitivnog testa rudija Gobera. a sezona u nba je bila zaista čudna, oboreno je nekoliko bitnih rekorda, ali i tužnih događaja. Pre Covid-19 najjaču ligu na svetu žestoko je uzdrmala tragična smrt Kobija Brajanta. Desile su se i dve velike stvari, Greg Popovič je otpočeo 24. sezonu kao trener San antonio Sparsa pobedom nad njujork niksima od 120:111 i postavio rekord najdugoveč­nijeg trenera jedne ekipe. Već sutradan je Vins Karter otpočeo rekordnu, 22. sezonu kao nba igrač. iz dana u dan je Luka Dončić bio sve zapaženiji, a eksplodira­o je u večeri košarkaške eksplozije, prvog dana novembra kada su u istoj utakmici slovenački vunderkind i Kobi

Brajant imali tripl-dabl. Kralj je imao 39 poena, 16 asistencij­a i 12 skokova, a 20-godišnji Dončić 31 poen, 15 asistencij­a i 13 skokova. U istoj večeri su Džejms i Dončić postali najstariji, odnosno najmlađi igrač u nba koji su na jednoj utakmici imali barem 30 poena, 15 asistencij­a i deset skokova.

Sedmicu kasnije ceo svet je pričao o nikoli jokiću. na 1,2 sekunde pred kraj utakmice jokić je pogodio šut za pobedu protiv Filadelfij­e nakon serije i nadoknađen­og 21 poena minusa u poslednjem kvartalu. Pred kraj prošle godine desila se i vrlo zanimljiva situacija u nba kada su prvi put u istoriji trojica rođene braće igrala na istoj utakmici, u duelu nju Orleansa za koji igra Džru Holidej i indijane za koju su nastupali aron Holidej i Džastin Holidej. Par dana kasnije, Vins Karter je postao prvi čovek koji je igrao u četiri decenije, pošto je meč odigrao 4. januara 2020, a igrao je i 1990, 2000. i 2010.

U februaru je nikola jokić sa 30 poena, 21 skokom i deset asistencij­a u pobedi nad jutom postao 10. igrač u nba istoriji sa tripl-dablom od brojki 30/20/10 i više. Odigran je potom Ol-star vikend na kom je bio i Džoker, a u prvoj utakmici nakon te, revijalne, Tre jang je napravio rekord karijere sa 50 postignuti­h poena u pobedi nad Majamijem.

nedavno je čuveni “Bličer riport” objavio spisak najboljih igrača u nba i nikolu jokića proglasio najboljim centrom, na zvaničnom sajtu najjače lige na svetu objavljena je lista najbolja 22 igrača koji će se takmičiti u Orlandu, a među top 10 je i Srbin. Ove sezone je jokić u proseku imao 20,2 poena, 10,2 skoka i 6,9 asistencij­a. Uz odlične procente šuta, pogotovo za dva poena i potezima koji su iz meča u meč oduševljav­ali publiku širom SAD. Doživeo je transforma­ciju tokom pauze, bio i pozitivan na korona virus, ali je u odličnoj fizičkoj spremi za nadmetanje u balonu.

IZMEĐU LEBRONA I JANISA VODIĆE SE BITKA ZA MVP, ALI će I LEJKERSI I BAKSI BITI GLAVNI FAVORITI ZA NBA PRSTEN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ekipe u Orlandu (* obezbedili plasman u plej-of)
Ekipe u Orlandu (* obezbedili plasman u plej-of)
 ??  ?? Apsolutlob­lajvećeb izlelađelj­eb čitavebnba­bsezoleb jeblukabdo­lčić,b slovelačko­bčudob odbdeteta,bkojibćeb bitibmvpbz­abkojub godilubb
POENA
Apsolutlob­lajvećeb izlelađelj­eb čitavebnba­bsezoleb jeblukabdo­lčić,b slovelačko­bčudob odbdeteta,bkojibćeb bitibmvpbz­abkojub godilubb POENA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia