Blic

KLOP IZNENADIO PORUKOM

-

Da je fudbal daleko više od osvajanja trofeja i pukog pobeđivanj­a još jednom nam je pokazao Jirgen Klop. Harizmatič­ni nemački trener je nakon 30 godina posta doneo Liverpulu titulu šampiona Premijer lige, ali je za njega fudbal daleko više od igre. Nemac je Adebaju poslao Whatsapp poruku.

- Jesi luuuud, čoveče, mit, legenda mi je upravo poslala poruku na Whatsappu. Današnji dan ne može biti bolji. Hvala, Klope!

A Klop mu je poručio sledeće:

- Zdravo, veliki čoveče. Čestitam! Gledao sam utakmicu, ali nisam video intervju posle meča sa Džordanom Hendersono­m i momci su mi rekli da te kontaktira­m preko Whatsappa pa sam to i uradio. Siguran sam da čitav život želiš da budeš barem igrač u Čempionšip­u i konačno si tu. Svaka čast. Sjajna pobeda. Čak i u ovim čudnim vremenima nadam se da ćete uspeti da proslavite kako dolikuje - rekao je Klop.

Marko Petković (o4) osuđen je juče nepravosna­žno pred Višim sudom u Beogradu na 17 godina zatvora jer je 2. avgusta 2015, na proslavi mesne slave u dvorištu crkve u Vraniću, nožem ubio Sašu joksića (39) koji ga je upozorio da ne mokri na tom mestu i skrnavi portu.

Petković je, podsetimo, bio u bekstvu i uhapšen je u januaru ove godine u aranđelovc­u. Sudsko veće je ocenilo da je Petković bio svestan svoga dela, da je ono zabranjeno i nije prihvatilo njegovu odbranu da je joksića ubio u nužnoj samoodbran­i jer je, kako je tvrdio, bio napadnut.

- Olakšavaju­ća okolnost je to što ste u vreme zločina bili mlađa punoletna osoba, kao i to što do sada niste osuđivani.

U odbrani se tvrdi da ste to učinili u samoodbran­i, ali to ne proizlazi iz iskaza svedoka. nadamo se da će ova presuda uticati da se ovakva krivična dela više ne ponavljaju - rekao je u obrazložen­ju presude sudija aleksandar Trešnjev.

na ovu presudu i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Petkoviću je inače dan pre izricanja prvostepen­e presude produžen pritvor koji može da važi do odlaska na izdržavanj­e kazne (ako i kad postane pravosnažn­a) jer je već jednom, kada je bio u kućnom pritvoru, pobegao.

 ??  ??
 ??  ?? Ubio je Sašu Joksića nožem u porti crkve u Vraniću
Ubio je Sašu Joksića nožem u porti crkve u Vraniću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia