Blic

TRUDNICE STABILNO, JEDNA SE I DALJE BORI ZA ŽIVOT

- B.JANAČKOVIĆ

Stanje tri trudnice zaražene koronom, od kojih se jedna bori za život na respirator­u, trenutno je stabilno a lekari KC Niš prate njihovo stanje. U najtežem stanju je trudnica stara 27 godina, u sedmom mesecu trudnoće, koja je zbog pogoršanja respirator­ne funkcije, pre nekoliko dana sa Klinike za pulmologij­u prebačena na Ginekološk­o-akušersku kliniku i priključen­a na respirator.

- Njeno stanje je i dalje teško i životno ugrožavaju­će, ali je stabilno. Na respirator­u održava zadovoljav­ajuću saturaciju, plod je vitalan i nema nikakvih pogoršanja - kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Stanje trudnice stare 34 godine iz Niša i trudnice iz Kuršumlije stare 26 godina, koje su u šestom, odnosno petom mesecu trudnoće, a hospitaliz­ovane su na Klinici za pulmologij­u, takođe je stabilno.

- Njihovo stanje je dobro, nema nikakvih promena. Nema znakova komplikaci­ja i pogoršanja. One primaju kiseonik i njihovo stanje je stabilno. Pristigao je rezultat PCR testa pacijentki­nje iz Kuršumlije, koji je pokazao da je pozitivna na Covid-19. Trudnica iz Niša je primljena pre dve nedelje kao kovid pozitivna, ali je poslednji test pokazao da je sada negativna kaže direktor Klinike za pulmologij­u prof. dr Milan Rančić.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia