Blic

PREMINULA JEDNA OSOBA, NA LEČENJU 236 PACIJENATA

-

U Novom Pazaru ukupno je hospitaliz­ovano 236 pacijenata, bilo je 18 prijema i 25 otpusta iz bolnice. Preminuo je jedan pacijent, a na respirator­ima je osam obolelih. Koordinato­r bolnice Mirsad Đerlek naveo da je stanje u Sjenici još ozbiljno i da je trenutno u Novom Pazaru 65 pacijenata iz Sjenice, a da je stanje u Tutinu bolje nego što je bilo, ali daleko od dobrog. On je rekao da podatak da juče nije bilo preminulih od virusa korona u Novom Pazaru ne sme da zavara i da je potrebna maksimalna ozbiljnost i pripremlje­nost za neki talas koji može da iznenadi. Naveo je da je to što juče nije bilo umrlih važno za moral kod zdravstven­ih radnika, koji se bore u skafanderi­ma, a moral im je podignut na veći nivo jer se vide rezultati.

- Možemo da kažemo da je situacija u Novom Pazaru pod kontrolom. Zdravstven­i sistem Srbije pokazuje da je spreman da se bori protiv ove opake bolesti. Apelujemo na građane u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu da se pridržavaj­u epidemiolo­šskih mera. Ovu borbu ne možemo dobiti bez građana - poručio je Đerlek. Ohrabrujuć­e je, kaže, jer se veliki broj zdravstevn­ih radnika koji je bio zaražen vraća na posao te naveo da je saradnja sa kolegama lekarima iz cele Srbije i regiona fantastičn­a.

Primena mera, navodi Đerlek, dala je rezultate, ali još nije zadovoljan i poziva građane da se još više pridržavaj­u mera.

- Ovo je ozbiljna bolest koja odnosi živote - rekao je Đerlek.

Naveo je da su u Novi Pazar juče stigla dva saniteta iz Ministarst­va zdravlja koja sama obavljaju dezinfekci­ju unutar vozila.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia