Blic

Sve što takne, pretvori u zlato

-

izbačeni iz Kupa kralja, pre sramotnog poraza od 1:4 kod kuće od Ajaksa u četvrtfina­lu Lige šampiona. Katastrofa­lan niz izbacio je “kraljeviće” i iz trke za titulu u Primeri, zaostajali su 12 bodova za Barselonom...

Podsetimo, prvi mandat Zizua sa Realom bio je bajkovit, tome u prilog govorile su tri titule u Ligi šampiona, titula u Primeri, dva UEFA Superkupa, dva Svetska prvenstva za klubove i španski Superkup.

Ali, kada se Zidan vratio u Real, samo devet meseci pošto je napustio klub, pojavile su se sumnje u ponavljanj­e njegovog uspeha. Morao je u bitke bez prve zvezde Kristijana Ronalda, koji je otišao u Juventus. Francuz je kao razlog povratka naveo ljubav prema klubu, ali potom je i dao obećanje. - Za nas je sledeće godine šampionska kruna u Primeri prioritet - poručio je Zizu.

To je obećanja ispunjeno je u četvrtak, kada je Real osvojio 34. titulu, pobedom nad Viljarealo­m. Kormilareć­i timom do treće krune u Španiji za posledjih 12 godina, Zidan je udario pečat i dokazao da je pravi čovek za posao.

Zizu je, kada se podvuče crta, zaslužan za tri od četiri titule u Ligi šampiona koje je Real osvojio u poslednjih 18 godina, kao i dva od tri prvenstva Španije u prethodnih desetak sezona. I uzeo sve gorenavede­ne trofeje u manje od četiri pune sezone. Gledajući sve što je Zinedin Zidan uradio u fudbalu do sada, on se zapravo može nazvati alhemičare­m, čovekom koji sve što takne pretvori u zlato.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia