Blic

Da li će se Čeda izvući bez prijave?

Moguće je da se lider LDP-A Čedomir Jovanović izvuče bez krivične prijave nakon incidenta koji je napravio u subotu kada je teniskim reketom izudarao Žarka I. (41), vlasnika privatne klinike za fizikalnu terapiju u kojoj je direktorka Jovanoviće­va supruga

- Marko Tašković

NAIME, DA LI će Jovanović biti optužen, zavisi od težine povreda žrtve, pa u tužilaštvu još čekaju izveštaje lekara da bi odlučili da li da Jovanovića gone po službenoj dužnosti. Ukoliko se to ne desi, pretučeni Žarko I. ima mogućnost da u privatnom parničnom postupku goni poznatog političara.

Portparolk­a Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Maja Delić rekla je da po nalogu tužilaštva policija proverava događaj u kojem je lider LDP napao vlasnika centra za fizikalnu terapiju.

- Vrše se provere događaja, u toku je prikupljan­je obaveštenj­a od svih prisutnih lica, pribavlja se medicinska dokumentac­ija za lice kome su nanete povrede, uzimaju video-snimci - rekla je Delićeva, i naglasila da krivični postupak još nije započet, a o daljem postupanju odluka će biti doneta kada policija obavi sve naložene provere.

Pored toga, kako je dodala, vrše se i provere da li je Jovanović nakon što je izašao iz bolnice, gde je bio na lečenju od Covida 19, prekršio karantin, odnosno da li mu je karantin naložen.

Incident se dogodio u subotu oko 17 sati u Ulici Milutina Milanković­a na Novom Beogradu ispred klinike kada je, kako je D. I. ispričao policiji, Jovanović “izašao iz crnog džipa i napao ga reketom za tenis”. Kako je vlasnik klinike rekao, lider LDP-A mu je zadao nekoliko udaraca u predelu glave i tela.

- Stajao sam sa vozačem Čedomira Jovanovića i pričao, kada je on izašao iz automobila i bez razloga počeo da me udara reketom po telu. A onda je besno krenuo prema kolima, seo i otišao. Bio sam u šoku, ne znam zašto me je napao niti koji je razlog - rekao je D. I. odmah nakon napada.

Kako je saznao „Blic“, na mestu incidenta je u tim momentima bilo nekoliko ljudi koji su pokušali da vlasnika klinike odbrane od političara, ali je Jovanović pobegao kada je video da prolaznici prilaze. Povređeni doktor je nakon iskaza policiji otišao u Urgentni centar, kako bi mu lekari sanirali povrede koje je zadobio po leđima i glavi.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia