Blic

Muškarac koji je našao ostavljenu bebu je otac?

- M. Č. Gubelić

U SLUČAJU OSTAVLJENE bebe koja je pronađena u selu Klenju kod Bogatića došlo je do neočekivan­og obrta - policija sumnja da je otac D. T., muškarac koji je dete i pronašao.

Naime, kako se priča u mestu, navodno je D. T. imao vanbračnu vezu sa jednom ženom iz Šapca i da je dete njegovo.

- Ja sam čuo da je dete donela žena iz Šapca. Bilo je tek rođeno, zavijeno u ćebe. Ona je valjda njemu i javila. On ga je uzeo, odneo u Dom zdravlja. Ispao je čovek - kaže nam jedan od meštana Ivan Teodorović.

„Blic“je uspeo da dođe i do D. T. koji nam je kratko potvrdio da je policija preuzela ceo slučaj.

- Neću ništa da pričam dok se sve ne završi. Uzet je DNK uzorak i od mene i od supruge i dotične gospođe - rekao nam je kratko.

Komšijama je ipak laknulo što je bebu na sigurno odneo D. T. budući da je ostavljena kraj puta, uz berač kukuruza.

- Mi imamo dosta pasa ovde, šta da je naišao neki čopor. Mislim da ga je i lavež probudio da pogleda šta se dešava kraj mašine - pričaju pojedine komšije u blizini.

Inače, D. T. je oženjen i ima troje dece.

Nezvanično, policija preispituj­e i snimke kamera sa obližnjih kuća. Navodno su zabeležile automobil koji je tokom noći snimljen upravo ispred kuće D. T. gde je i ostavljena beba.

Podsetimo, u petak je na vrata Doma zdravlja u Bogatiću kod Šapca, oko pola sedam ujutro, pozvonio T. D. sa tek rođenom bebom u naručju. Prema informacij­ama, dečak je bio tek rođen, verovatno dva ili tri sata pre nego što je primljen u Dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presečena, a lekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dečaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu. Ministar za rad Zoran Đorđević potvrdio je juče da se beba nalazi u Loznici i zdrava je.

Razvoj trgovine i transporta omogućava širenje vrsta izvan granica prirodnog rasprostra­njenja, tako da se kod nas sada mogu naći i egzotične vrste i patogeni koje prenose

n

CENEBeogra­d Subotica Niš 360-400 100-150 100-300

 ??  ?? beba je ostavljena kraj puta, uz berač kukuruza
beba je ostavljena kraj puta, uz berač kukuruza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia