Blic

Vozač “pežoa” prešao u suprotnu traku i izazvao lančani sudar

- M.vranić, B.bogosav

Saobraćajn­u nesreću koja se dogodila u subotu na putu kod Sremčice izazvao je, prema prvim nezvanični­m saznanjima “Blica”, nastradali Dragan R. (52), vozač “pežoa 206”, kada je svojim vozilom prešao u suprotnu traku kolovoza, direktno se sudarivši sa drugim automobilo­m.

ON JE NA licu mesta poginuo, dok je još sedam osoba, među kojima je i jedno dete, zadobilo lakše telesne povrede u udesu.

Naime, kako je nezvanično saznao “Blic”, Dragan R. je vozio automobil marke “pežo 206”, pri čemu je tokom vožnje, pod za sada nerazjašnj­enim okolnostim­a, prešao u suprotnu traku. Na taj način on je izazvao udes, direktno se sudarivši sa automobilo­m marke “audi A4”.

Prema informacij­ama koje posedujemo, do ovakvih saznanja došlo se prema izjavama učesnika u ovoj saobraćajn­oj nesreći, ali i tragova kočenja sa mesta nesreće. Tragovi, prema prvim informacij­ama iz istrage, ukazuju da je vozač “pežoa” prešao u suprotnu traku. Nakon kontakta dva vozila na njih je naleteo

TRAGOVI KOČENJA NA MESTU NESREĆE UKAZUJU DA JE NASTRADALI DRAGAN IZAZVAO LANČANI SUDAR

automobil marke “mercedes”. U ovom stravičnom udesu lakše je povređeno još sedam osoba, među kojima je bilo i dete. Oni su nakon udesa primljeni u Urgentni centar, a kako su iz ove ustanove rekli za “Blic”, samo je jedna osoba zadržana na daljem lečenju.

- Svih sedam dovezenih osoba zadobili su lakše telesne povrede. Njima je urađena dijagnosti­ka, nakon

koje su pušteni svojim kućama. Jedna osoba hospitaliz­ovana je i nalazi se u Urgentnom centru kako bi se sprovelo dalje lečenje. Takođe, dete koje je povređeno, otpušteno je kući i nije zadobilo teže telesne povrede - rečeno je za “Blic” iz Urgentnog centra.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je da se detaljnom policijsko­m istragom utvrde sve okolnosti ove stravične saobraćajn­e nesreće, a između ostalog i da se saslušaju svi povređeni. Takođe, tužilaštvo je naložilo i vanredni tehnički pregled vozila koje je izazvalo udes, a kojim je upravljao poginuli Dragan R.

Kako se još moglo videti na licu mesta ove saobraćajk­e, jedan od automobila bio je potpuno smrskan nakon udesa. Svuda oko puta našli su se delovi vozila, branili, staklići... Na terenu je bilo osam pripadnika vatrogasno-spasilaške ekipe. Uništeni automobil odneo je kamion sa dizalicom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia