Blic

KAJEM SE ZBOG SVOJIH POSTUPAKA”

Srpskom glumcu Banetu Vidakoviću preti od tri do 12 godina zatvora ukoliko se dokaže da je dilovao heroin zbog kojeg je u petak uhapšen u beogradsko­m naselju Vračar.

- M. VRANIĆ, B. BOGOSAV J.A.

Prema informacij­ama koje posedujemo, čitava akcija hapšenja i otkrivanja više od 30 grama heroina za koji se sumnja da su Vidaković i njegov prijatelj Ilija Marković (40) dilovali odigrala se u petak, u popodnevni­m satima.

Kako saznajemo, policija je po anonimnoj dojavi došla do jedne garaže u ovom naselju, gde su se nalazili glumac i Marković.

- Kada su došli na teren, policajci su videli Markovića kako izlazi iz garaže u kojoj je kasnije pronađen heroin. Međutim, kada ih je ugledao, odmah je ušao u automobil marke “ford” u kojem je u tada već sedeo Vidaković priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Videvši da su policajci krenuli ka njima, Marković je dao gas i naglo krenuo u rikverc.

- On je pokušao da pobegne od policije i tada je udario u drugo vozilo koje je bilo iza njega. Zbog toga se i zaustavio - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je Marković odbio da otvori vrata policajcim­a, te su oni slomili staklo na “fordu” i izvukli ga iz vozila.

- Policajci su tada pretresli Markovića. Na sebi je imao hiruršku masku u kojoj su, nakon što ju je skinuo sa lica, otkrili tri pvc kesice u kojima je bilo čak 10 grama heroina. Nakon pronalaska ove količine, policija je pretresla i sumnjivu garažu - dodaje naš sagovornik.

Pregledom garaže iz koje je Marković neposredno pre toga izašao i ušao u auto pronađeno je osam kesica s opojnom drogom heroin.

U prostorija­ma, tačnije stanu koji je koristio Vidaković, pronađene su još dve kesica sa više od pet grama heroina, kao i dve digitalne vagice za merenje.

- Pregledom prostorija koje koristi Vidakovic pronađene su dve digitalne vagice i još dve kesice sa opojnom drogom heroin. Sveukupno nakon hapšenja ove dvojice muškaraca pripadnici MUP-A zaplenili su više od 30 grama heroina, ali i sprave za merenje ove opojne droge koje su pronađene u stanu glumca Vidakovića - rekao je izvor upućen u istragu.

Glumac i njegov prijatelj odmah su uhapšeni i njima je određen pritvor do 48 sati, nakon čega će biti saslušani u nadležnom tužilaštvu.

Policija je tokom pretresa stana srpskog glumca otkrila više od pet grama heroina i dve vagice za merenje

Branko Bane Vidaković je srpski pozorišni i televizijs­ki glumac. U jednom od svoji ranijih intervjua Vidaković je rekao da se, pored svega, ne kaje zbog svojih postupaka.

- Grešio sam, kao i svaki čovek, ali ni za čim ne žalim. Ono što je sigurno jeste da je moj život bio jako zanimljiv, proživeo sam nečijih pet života i ne bih se ni sa kim menjao. Smatram da je važnija usputna stanica nego cilj - rekao je glumac ranije.

nnsu se uputili u Melence odakle je Siniša rodom, gde su razgovaral­i sa njegovom porodicom.

Kako smo saznali, iako je Siniša u Srbiji već robijao zbog silovanja maloletnic­e 2012. godine u Zrenjaninu, svi su bili šokirani da je Siniša počinio zlodela za koja je osumnjičen, posebno jer je u Nemačkoj upoznao Srpkinju sa kojom je stupio u emotivnu vezu.

Ona je u međuvremen­u zatrudnela, a kako su nam rekli njegovi najbliži, nedavno je doputovala u Srbiju kako bi ih upoznala i ovde se porodila.

Nemački “Blid” preneo je da je Siniša boravio u jednom hostelu, a da je svoje žrtve presretao na frekventni­m mestima u Berlinu, kao što su železničke stanice, parkovi i slično.

Činio je to tako što bi im prišao i započeo prijateljs­ku konverzaci­ju, a zatim ih odvlačio na zabačene lokacije, pretio im i na kraju silovao. Potom bi svojim žrtvama pokazivao potpuno drugo lice, pretvaraju­ći se u brižnu osobu sa namerom da se ponovo sastanu.

 ??  ??
 ??  ?? komšije tvrde da se iz stana u deligradsk­oj čula galama
komšije tvrde da se iz stana u deligradsk­oj čula galama
 ??  ?? siniša k. osumnjičen je za sedam silovanja u nemačkoj
siniša k. osumnjičen je za sedam silovanja u nemačkoj

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia