Blic

OTAC I UBICA U ISTOM ZATVORU

-

Kajin otac Nedeljko Janković u vreme silovanja i ubistva ćerkice bio je u Sloveniji, gde je, kako je sam ispričao, ušao ilegalno. Pre toga robijao je zbog nasilja nad suprugom Anom Filipović i nelegalnog oružja. Janković je ove godine, u jednoj TV emisiji ispričao da je “Anin otac bio klin koji ih je razdvajao, želeo je da ga se reši”. Otac Ane Filipović je u vreme kada je ubijena mala Kaja bio u penziji, a prethodno je radio u MUP-U Srbije (prim. aut.).

- Lekarski izveštaj o njenim povredama bio je takav da sam dobio dve i po godine - rekao je Kajin otac u TV emisiji.

Da mu je ćerka ubijena saznao je tri meseca posle zločina od sestre. Njegovi najbliži u Sloveniji su to krili od njega, a on nije čitao novine. Brat je čak bacio njegov mobilni telefon u vodu, da ne bi saznao o Kajinom ubistvu. Neposredno pre nego što mu je sestra kazala istinu o ćerki, zvao je Filipoviće da bi Kaji poslao pare, ali mu je “baba (Anina majka Darja, prim. aut.) rekla da je Ana u zatvoru”. Nedeljko je pomislio da je htela da ubije oca.

Pre nekoliko godina opet je robijao, i to u “Zabeli”, gde je tada kaznu izdržavao i Jevtović. godine izreklo veće sudije Siniše Sofrenića. Prvo prvostepen­om presudom Jevtović je bio osuđen na 40 godina zatvora, a Filipoviće­va na tri godine kraću kaznu.

- Od kolege sam nasledio veće. Trudio sam se da sudim profesiona­lno, a Apelacioni sud je kasnije potvrdio presudu koju je izreklo veće na čijem čelu sam bio - navodi sudija Trešnjev i dodaje nije pratio medijske izveštaje o ovom slučaju.

A ubistvo male Kaje je od momenta kada je zverstvo nad nedužnom devojčicom razotrkive­no te nedelje, 17. jula 2005. uveče, bilo u žiži javnosti. Tog dana teško povređenu devojčicu majka i njen ljubavnik doneli su u Kliničko-bolnički centar “Zvezdara”. Bez griže savesti,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia