Blic

DOTUKLE SU ME NJENE SUZE I ZAHVALNOST

Kada je čula tužnu priču starice iz Brusa, koja nema od čega da živi, pevačica se raspitala u centru za socijalni rad i odmah otišla u posetu.

- ALEKSANDRA VUČIĆEVIĆ

Mlada pevačka zvezda Milica Pavlović pomogla je baka Smilji iz Brusa kada je njenu tužnu priču čula na televiziji. Kako saznajemo, priča sedamdeset­petogodišn­je žene koja nema novca za hranu i lekove, a živi u poluizgore­loj kući potresla je pevačicu, koja je pozvala Centar za socijalni rad u ovoj opštini i otišla u posetu.

Milica je, kako saznajemo, baki pomogla finansijsk­i, ali joj je donela i sve što joj je bilo potrebno od osnovnih potrepštin­a. Poznata kao neko ko pomaže mnogima i učestvuje u mnogim humanitarn­im akcijama, Milica je, dok je bila u Blacu, obišla još nekoliko porodica kojima je potrebna pomoć.

- Moj život i odrastanje su iz više razloga bili veoma specifični i mislim da je svima odlično poznato da sam odrasla uz baku i deku. Oni su me vaspitali, usadili mi sve vrednosti u životu. Veoma sam vezana za svoju porodicu i u toku odrastanja sam prošla kroz sve faze sa njima i spoznala kako starost i godine utiču. Samim tim sam posebno slaba na starije i nemoćne

SVOJljude. Reportaža koju sam videla kada je baka Smiljana u pitanju slomila mi je srce i veoma me je potresla, pa sam osetila da moram nešto da preduzmem. Odmah sam zvala Centar za socijalni rad, raspitala se o svemu i uputila se u Blace. Veliki broj mojih prijatelja se odmah priključio ovoj akciji i pomogao mi da joj zajedno obezbedimo neke od neophodnih stvari za život priča Milica, i dodaje:

- Veoma me je potreslo sve ono što sam videla. Baka Smiljana živi u zaista užasnim uslovima, odnosno to su neuslovi... Bez struje, bez vode, odeće, hrane... Ne mogu rečima ni da opišem šta sam osetila kada sam sve to videla, a dotukle su me njene emocije, suze i zahvalnost koju sam osetila.

Baka Smiljana Ilić nema nikoga, ni decu ni bližu rodbinu. Primanja nema, pa joj komšije pomažu.

- Treba da pijem lekove, ali nemam... nemam da platim. Nemam ni ličnu kartu - kroz suze je rekla Smilja nedavno TV ekipi, što je Milica čula.

Ona kaže da nečije malo nekome znači mnogo i da svako može da pomogne onoliko koliko je u njegovoj moći, bez obzira da li je to materijaln­o ili ne.

- Apelovala bih na sve ljude dobrog srca koji mogu da pomognu da to i učine. Sve informacij­e oko baka Smiljane mogu da dobiju u centru za socijalni rad u Blacu ili od Dejana Markovića, čiji žiro-račun kruži na društvenim mrežama. On me je isto dočekao zajedno sa bakom u njenom dvorištu i predstavio se kao osoba koja će voditi brigu o renoviranj­u kuće i svega u njoj.

Sa Milicom je u poseti baka Smilji bila i ekipa emisije “Premijera vikend specijal” i voditelj Ognjen Nestorović. Kada su mališani iz komšiluka videli da je Milica u poseti njihovoj komšinici, odmah su se okupili u dvorištu i sa pevačicom pevali njene hitove. 

Na gest mlade muzičke zvezde, baka Smilja se rasplakala, pa ju je Milica utešila zagrljajem i rečima podrške uz koje su se rastale

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia