Blic

Zlatan i Siniša kao dva balkanska druga

Miloš Ninković razume kroz šta sve Jović prolazi u Realu Znam sve, mlad je, ima novca, igra za najbolji klub na svetu i želi da živi. Međutim, Madriđani neće da ga čekaju tri ili četiri godine da proigra, kaže bivši as Crvene zvezde.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

ZLATAN IBRAHIMOVI­Ć PO ko zna koji put oduševio je Italiju. Nakon utakmice njegovog Milana i Bolonje, koju su roso-neri dobili sa 5:1, na svoje profile na društvenim mrežama stavio je fotografij­u kako grli protivničk­og trenera Sinišu Mihajlović­a uz status: “All love. Siniša Mihajlović”.

Tako je na Fejsbuku i Instagramu u roku od nekoliko sati dobio više od milion lajkova i desetine hiljada oduševljen­ih komentara. Slika zagrljaja balkanskih legendi italijansk­og fudbala oduševila je sve iz više razloga. Ibra je ovaj put mesta na kojima se najčešće zafrkava iskoristio za poruku ljubavi čoveku u kojeg se zaljubila Italija. Time je i rasplakao mnoge u toj zemlji, gde ljubitelji fudbala znaju za dugo rivalstvo, pa i neprijatel­jstvo između Ibrahimovi­ća i Mihajlović­a, koje je bilo posebno žestoko dok su igrali za Juventus i Inter.

- Nismo se podnosili. Stalno smo se provociral­i, psovali i tukli jedan drugog. Poslednjih godina smo postali prijatelji - prisetio se Mihajlović nekoliko dana pre njihovog susreta. Tada je šaljivo zamolio Ibru za milost na utakmici:

“Nadam se da će Zlatan biti nežan prema bolesniku kao što sam ja.” 

luka jović se nije naigrao i pitanje je da li Će da ostane u realu

Za Luku Jovića prvi put se čulo 28. maja 2014. godine. Tada je trener Slaviša Stojanović golobradom klincu iz Bijeljine pokazao da uđe na teren u meču sa Vojvodinom. Dva minuta na terenu bila su dovoljna da Jović potigne gol i postane najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde sa 16 godina, pet meseci i pet dana.

- Preda mnom se nalazi još mnogo truda i rada kako bih postao standardni fudbaler Zvezde. Nadam se da ću u budućnosti, kao i moji današnji saigrači, osvajati titule sa Zvezdom, biće još golova, nadam se i na važnijim utakmicama - poželeo je pre šest godina Jović.

Taj rekord i dalje stoji, a verovatno ga ne bi bilo da malog Luku kao na tacni nije poslužio 13 godina stariji Miloš Ninković. Popularni

Imao je puno problema u privatnom životu, od čestih povreda do druženja sa ortacima iz Srbije u trenutku kad je počeo haos sa koronom

Nine je od 2015. u Sidneju, ali kaže da prati Jovićevu karijeru koja je posle samo jedne sezone u Realu snažno udarila u zid.

- Njegov najveći problem nisu igre na terenu, već ponašanje van terena. Imao je puno problema u privatnom životu, od čestih povreda do druženja sa ortacima iz Srbije u trenutku kada je počeo ovaj haos sa virusom korona - rekao je Miloš Ninković.

Naš bivši reprezenta­tivac (28 mečeva) kaže da potpuno razume Lukino ponašanje jer je i sam bio u sličnoj situaciji.

- Sve mi je jasno zašto tako radi. I ja sam kao mlad fudbaler otišao u inostranst­vo. Istina, nisam potpisao za Real iz Madrida, ali jesam za Dinamo iz Kijeva koji je tada bio najveći klub u Ukrajini i Rusiji. Imao sam 19 godina. Kada si mlad i kada odeš u institucij­u kao što je Real, ne možeš da ostaneš normalan. Luka je ušao u veliki novac i normalno je da želi sve. Mlad je, želi da izlazi, da bude sa verenicom, prijatelji­ma... Potpuno ga razumem. Čitam da je trener Zinedin Zidan rekao da veruje u njega i da će ostati u klubu. To je sjajno.

Međutim, Ninković je svestan da će Luka da dobije još samo jednu priliku. Ako je ne bude iskoristio, to je onda to...

Kada si mlad i kada odeš u institucij­u kao što je Real, ne možeš da ostaneš normalan. Čitam da je trener Zidan rekao da će Luka da ostane

- Znaju u Realu da je još mlad i da mu je potrebno vreme da sve svari. Ali, neće ga čekati tri ili četiri godine da zaigra. Madriđani tako ne rade. Mora da postane veći profesiona­lac ako želi da ostavi trag u najvećem klubu na svetu - poručio je Ninković.

Jović i Real su ove sezone zajedno prošli kroz dosta toga. Početak je bio savršen, transferom iz Ajntrahta vrednim 60 miliona evra, ali je onda sve stalo. I Luki i klubu. Kraljevi su igrali promenljiv­o, a Jović je na 25 mečeva postigao dva gola. Prekid zbog virusa korona je došao u pravom trenutku za Real, koji se vratio na čelo Primere i u nastavku je zaređao sve pobede. Za Jovića je, međutim, vreme stalo. Beg iz Španije, pretnja hapšenjem zbog nepridržav­anja mera samoizolac­ije, povreda kod kuće, roštiljanj­e sa Šaponjićem i Maksimović­em, kontakt sa osobom zaraženom virusom korona i novi karantin... Sve ovo je previše za dva gola!

S druge strane, Luki ide naruku i podatak da se Zidan prošlog leta nije proslavio sa dovođenjem pojačanja na koja je potrošio 303 miliona evra. Eden Azar je uloženu stotku opravdao jednim golom. Istina, Belgijanac je prolazio kroz pakao zbog povreda - imao ih je ukupno četiri. Ali i ono što je igrao bilo je ispod svakog nivoa za jednog od deset najboljih fudbalera na planeti.

Eder Militao je plaćen neverovatn­ih 50 miliona evra i doveden je kao igrač koji bi trebalo da pojača odbranu. Međutim, Zidan ga je zakucao za klupu i priliku je dobijao na takozvanim malim utakmicama, kada je odigrao prosečno.

Nešto bolji utisak ostavili su bek Mendi i mladi Brazilac Rodrigo, koji je na 28 mečeva sakupio sedam golova, ali samo dva u Primeri. 

 ??  ?? nekada rival, Sad prijatelji: mihajlović i ibrahimovi­ć
nekada rival, Sad prijatelji: mihajlović i ibrahimovi­ć
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ninković je . asistirao joviću za prvi gol u karijeri
ninković je . asistirao joviću za prvi gol u karijeri
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia