Blic

MITROVIĆ NAJBOLJI STRELAC NA OSTRVU

Napadač Fulama postigao 26 golova ove sezone

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Sjajni srpski reprezenta­tivac je dao čak 42 odsto od svih pogodaka kluba iz Londona, a golmane efektno matira na svakih 138 minuta.

Aleksandar Mitrović je bukvalno polovina Fulama. Srpski fudbaler je postigao 26 golova, a ceo tim 37. Pritom, Mitrović nije samo prvi strelac Čempionšip­a, već je i najefikasn­iji fudbaler u prve četiri engleske lige.

Mitrogol beži jedan pogodak Oliju Votkinsu (Brentford) i Ionu Dojlu (Svindon), a iza sebe je ostavio i golgetera Lestera i Premijer lige Džejmija Vardija (23 gola). Ovo je samo još jedna potvrda da mu nije mesto u po rangu drugom takmičenju na Ostrvu i da mora da se vrati u elitu. U dresu Fulama ili nekog drugog kluba, potpuno je svejedno.

Mitrović je u pobedi nad Šefild venzdejom (5:3) pored dva gola upisao i asistencij­u, a imao je i 100 odsto uspešnih driblinga. Fulam, kolo pre kraja, ima sigurno mesto u plej-ofu, ali i šansu da se direktno plasira u Premijer ligu. Potrebno je da u gostima dobije Vigan, međutim Brentford ne sme da pobedi Barnsli, dok Vest Bromvič Albion mora da na svom terenu izgubi od Kvins Park rendžersa. Jedno čudo je možda i moguće, ali dva...

Bivši napadač Partizana je znači postigao 42 odsto svih golova Fulama, a strelac je na svakih

138 minuta. Bolji od njega u Čempionšip­u i Premijer ligi su samo Kun Aguero

(91 minut), Džejmi Vardi (122) i Deni

Džejmi Vardi iz Lestera je prvi strelac Premijer lige sa 23 gola, ali je još daleko iza našeg Aleksandra Mitrovića sa 26

Ings (129).

Logično je da se sve više priča o odlasku Mitrovića u neki veći klub, međutim utisak je da se njemu na žuri. Skućio se u Londonu, gde živi od januara 2018. Takođe, dobro zna šta se dogodilo kada je prošli put požurio da prihvati prvi poziv i završio u Njukaslu. Poslednje što mu treba je da u 25. godini kao najbolji strelac u Engleskoj greje klupu. Mendžer Fulama Skot Parker ne krije da se sve vrti oko Mitrovića i da kada on igra dobro, onda je i tim nepobediv. Međutim, Parker otkriva da to često nije lako.

- Postoji jedna stvar oko koje ga stalno gnjavim to je da mora pokazuje više odgovornos­ti unutar tima. Ima tu sposobnost, on je naš centralni deo. Mora da pokaže sposobnost­i za vođstvo i to koliko je važan na terenu - kaže Parker. Mitrović je protiv Šefild venzdeja poneo i kapitensku traku jer je Tom Kerni bio povređen.

- On je i dalje mlad i i dalje uči. Prihvata odgovornos­t i pritisak koji se stavlja na napadače. To je veliki pritisak i njegovo izdanje je bilo fantastičn­o. Mitrović naporno radi za tim i znam da će golovi doadođu. Samo je potrebno da bude strljiv - dodao je menadžer Fulama. 

 ??  ?? mitrović ima priliku da Se Sa fulamom vrati u premijer ligu
mitrović ima priliku da Se Sa fulamom vrati u premijer ligu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia