Blic

Hamilton prisvojio stazu „Hungarorin­g“

-

slavio u mađarskoj

Austrija ili Mađarska, potpuno je svejedno Luisu Hamiltonu koji je zabeležio drugu uzastopnu pobedu u novom šampionatu Formule 1. Svetski prvak je, kao i prehodne nedelje, odvezao trki start-cilj za novi trijumf na trci za Veliku nagradu Mađarske.

Hamiltonu je ovo osma pobeda na stazi „Hungarorin­g“i tako je izjednačio rekord Mihaela Šumahera koji je osam puta slavio u „Manjikuru“. Šestostruk­i svetski šampion je takođe došao do druge pobede ove godine, a 86. u karijeri, pa sada ima samo pet manje od Šumaherovo­g rekorda po broju trijumfa svih vremena.

Druga pozicija je pripala hrabrom Maksu Verštapenu, koji se probio na startu i do kraja je odbio napade trećeplasi­ranog Valterija Botasa.

Vozači će posle tri nedelje na zasluženu pauzu, a sezona se nastavlja 2. avgusta u Silverston­u.

nIGOR KOKOŠKOV JE prihvatio najteži izazov u trenerskoj karijeri kada se odlučio da na klupi Fenerbahče­a nasledi Željka Obradovića. Ne samo što dolazi u fotelju najtrofejn­ijeg evropskog trenera, nego što je klub iz Istanbula zbog finansijsk­ih problema morao da prepolovi budžet.

Kokoškov će ono što prošle sezone nije pošlo za rukom Obradoviću sa 30 miliona dolara, pokušati da postigne sa prilično manje novca. Ovo je otkrio prvi čovek Fenerbahče­a Ali Koč, koji ne krije da je teško podneo Obradoviće­v odlazak.

- Ponovo bih se zahvalio Obradoviću. On nam je doneo mnogo uspeha i sreće. On je legendarni učitelj i u svetu košarke i u svetu Fenerbahče­a. Naravno, niko nije želeo da on ode. To je bila traumatičn­a situacija za nas. Ali, ako neko želi da ode, vi protiv toga možete da se borite samo do određenog nivoa. On je to žarko želeo. U jednom trenutku je izgledalo kao da ostaje, ali zbog nekih stvari sa porodicom nam je rekao da želi da godinu dana ne trenira nikoga. Obećao nam je da neće raditi ni za jedan drugi klub tada i tako i jeste. Još jednom bih mu se zahvalio na svemu što igor kokoškov napušta sakramento i dolazi na klupu fenerbahče­a

je uradio za nas - ispričao je Koč.

Od starta je bilo jasno da će Fener doživeti velike promene, klub su napustili Derik Vilijams i Nikola

Kalinić (Valensija), kao i Žofri Lovernj (Žalgiris), Luiđi Datome (Milano) i Egehan Arna. Na izlaznim vratima su i Malkom Tomas, Džejms Naneli i Kostas

Slukas, a spekuliše se da bi i Jan Veseli mogao da promeni klub. Angažovan je veliki broj novih igrača, stigli su Lorenco Braun iz Zvezde, zatim Dejšon Pjer iz Sasrija, Ulanovas iz Žalgirisa, Hemilton iz Darušafake i Danilo Bartel iz Bajerna, dok se očekuje da u klub stigne i Kenan Sipahi.

- Naš budžet je spao sa 30 miliona dolara na 1820 miliona. Morali smo to da uradimo. Ipak, moramo dobro da pogledamo kako smo došli dovde i zašto smo morali da “padnemo”. Deficit košarkaške branše danas je pola deficita fudbalske. Mi smo raskrstili sa našim trenerom i to nam je pomoglo u procesu rebildinga. I za to sam mu zahvalan. On nas je takođe posavetova­o - objasnio je Koč.

Na mladom srpskom stručnjaku je da izvuče maksimum iz ovih košarkaša, jasno je da je sa razlogom insistirao na ovim novajlijam­a, pa nema sumnje da će Fenerbahče da ostane u vrhu evropske košarke i u narednim sezonama.

Prvi tim koji će da testira Fener u novoj sezoni Evrolige je Crvena zvezda. Meč se igra 2. oktobra u Istanbulu.

Prvi tim koji će da testira Fenerbahče u novoj sezoni Evrolige je Crvena zvezda. Meč se igra 2. oktobra u Istanbulu, kada će debitovati Kokoškov

Angažovan je veliki broj novih igrača, stigli su Braun iz Zvezde, zatim Pjer iz Sasrija, Ulanovas iz Žalgirisa, Hemilton iz Darušafake i Danilo Bartel iz Bajerna

n

 ??  ??
 ??  ?? uprava turskog kluba nikako da prežali odlazak obradovića
uprava turskog kluba nikako da prežali odlazak obradovića
 ??  ?? hamilton je ponovo
hamilton je ponovo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia