Blic

ELEKTRONSK­I DO REZULTATA TESTA

-

Juče je počela sa radom aplikacija koja će pomoći građanima da sami proveravaj­u rezultate testiranja na virus korona. Reč je o portalu koji će početi sa radom oko 15 časova, a direktor Kancelarij­e za informacio­ne tehnologij­e i elektronsk­u upravu Mihajlo Jovanović objasnio je kako će sistem funkcionis­ati.

- Vrlo jednostavn­o, u tri koraka, građani unošenjem svog JMBG broja, unošenjem imejl adrese na koju žele da dobiju notifikaci­ju ili opciono SMS-A, odnosno broja telefona, prijavljuj­u se za tu notifikaci­ju - navodi Jovanović. Onog trenutka kada bude gotov njihov pi-si-ar test, dobiće imejl ili SMS, dodao je Jovanović.

matovenero­logiju KCS.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u Covid bolnicama u Beogradu ima dovoljno mesta za zbrinjavan­je novih Covid pacijenata za naredna dva dana i dodao da će u toku dana jedan broj teških pacijenata iz Šapca biti prebačen u prestonicu.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorim­a Covid bolnica, rekao da u narednih 48 sati neće biti potrebe da se pacijenti iz Beograda, ali i oni koji se šalju u prestonicu, upućuju u neku od Covid bonica u unutrašnjo­sti, kao što je to bio slučaj ranijih dana.

Naglasio je da je još problemati­čna situacija u Šapcu,

Kraljevu i Čačku i da će 10 do 15 pacijenata iz Šapca danas biti prebačeno u Beograd, dok će deo pacijenata iz Čačka biti prebačen u Kragujevac.

Lončar je rekao da je rešen problem u vezi sa primanjem krvi za hronične bolesnike i da je obezbeđen prostor u KCS i na VMA, gde će ubuduće oni moći da prime krv.

- Nismo zadovoljni radom Zavoda za transfuzij­u krvi u Beogradu, imaju ubedljivo najmanje zalihe krvi, a nisu ni u komunikaci­ji sa drugim zavodima u Srbiji, tako da smo dali nalog da se količine kojima raspolažu prebace u KCS i na VMA - rekao je Lončar.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia