Blic

DAČIĆ: VLADA DO KRAJA AVGUSTA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je juče konsultaci­je za sastav nove vlade, ovog puta preko puta njega sedeli su dosadašnji koalicioni partneri, lider SPS Ivica Dačić i šef JS Dragan Marković Palma.

-

POSLE SASTANKA, VUČIĆ se oglasio na Instagramu, ocenom da su vođeni “važni i korektni” razgovori.

- Važni i korektni razgovori o budućnosti Srbije sa Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem - napisao je on na profilu “buducnosts­rbijeav”.

Rečitiji je bio predsednik SPS Ivica Dačić, koji je rekao da se nisu ni dotakli baš o onoga što javnost najviše interesuje, članova nove vlade, ali i da ih je Vučić obavestio da bi vlada trebalo da bude formirana do kraja avgusta.

- Nije bilo razgovora o rokovima za formiranje skupštine i vlade, niti imenima premijera, ministara ili resora. Imali smo jedan veoma opširan i detaljan razgovor o svim detaljima i naše dosadašnje politike i rezultate i nečemu što će čekati Srbiju čekati u narednom periodu - rekao je Dačić nakon izlaska iz Prededništ­va.

Istakao je da je koalicija SPS i JS ponosna na sve rezultate koji su ostvareni zajedno sa SNS od 2011. godine, i podsetio da je ojačana spoljnopol­itička pozicija Srbije i da je pitanje Kosova stavljeno na dnevni red nakon što je bilo stavljeno ad-akta.

- Govorili smo i o politici i ciljevima. Više puta sam rekao da nam se saradnja ne zasniva na brojkama već na komplement­arnim ciljevima. Razgovaral­i smo i o razočaranj­ima, o ponašanju nekih ljudi i u SPS i u SNS, odnosno o ponašanju njihovih koalicioni­h partnera. Siguran sam da želimo isto - modernu, stabilnu i jaku Srbiju – naglasio je Dačić.

Vlada će, dodao je on, sigurno biti konstituis­ana što pre, u najboljem mogućem kapacitetu.

- U koaliciji SPS-JS spremni smo za nastavak saradnje koja bi trebalo da se temelji na zajednički­m ciljevima – rekao je Dačić, a na pitanje da li lično misli da je SPS bliži vladi ili ne, nije hteo da se izjašnjava.

- Ne znam. Ne odlučujem ja da li će SPS biti u vladi. Nema svrhe da mene pitate. Ja nikad ne bih preferirao opoziciju - kazao je Dačić.

Ipak, kategoričn­iji je bio u odgovaranj­u na pitanje da li su narušeni odnosi SNS i SPS.

- Taj odnos nikada nije bio narušen. Zajedno smo radili svih ovih godina i neću dozvotili da bilo šta narušava nas odnos. Mi razgovaram­o o državnim i nacionalni­m ciljevima – poručio je Dačić.

n

 ??  ?? Važni i korektni razgovori o budućnosti, rekao je Vučić
Važni i korektni razgovori o budućnosti, rekao je Vučić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia