Blic

Narko-klan patrolira u oklopnim vozilima

-

NA VIDEO-SNIMKU KOJI cirkuliše društvenim mrežama može se videti kako desetine naoružanih muškaraca, koji za sebe tvrde da rade za čelnika narkokarte­la Kartel de Halisko Nueva Generasijo­n (CJNG), u oklopnim vozilima prolaze meksičkim selima, prkoseći tako vladi Meksika.

Falko Ernst, viši analitičar u nevladinoj neprofitno­j organizaci­ji “Krajsis grup”, organizaci­ji koja radi na prevenciji i rešavanju smrtonosni­h sukoba, objavio je na Tviteru video u kojem se može videti više od 100 muškaraca obučenih u maskirne uniforme s crnim maskama na licima, kacigama na glavama, pancirkama na grudima. Mnogi u rukama drže automatske jurišne puške i mašinke, pa stoje ili sede pored oklopnih kamiona. Jedan od njih u jednom trenutku u vazduh ispali rafal.

Ovaj snimak se na društvenim mrežama pojavio nekoliko dana nakon što je predsednik Meksika Andrés Manuel López Obrador obišao grad Guanahuato i saveznu državu Halisko i gotovo tri nedelje nakon što su najmanje 24 muškarca s oružjem visokog kalibra iz zasede napala sekretara za javnu bezbednost Meksiko Sitija Omara Garsiju Harfuča. Tri su osobe poginule tokom napada koji je pripisan CJNG-U.

Naoružani muškarci uzvikuju ime Nemesija

- El Menča Servantesa, šefa klana CJNG

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia