Blic

B92, 21.00 Blekvej

- ALEKSANDAR PIJEVAC

“Ponude za Filipa Stevanović­a i Umara Sadika nisu na očekivanom nivou. Zato ćemo pokušati da cela ekipa ostane što duže na okupu kako bismo vratili titulu u Humsku”.

Deset dana ostalo je do početka nove sezone Superlige, pod uslovom da ne dođe do odlaganja zbog situacije sa virusom korona. Timovi se pripremaju, a velike planove ima i Partizan, koji želi da prekine dominaciju Crvene zvezde.

Generalni direktor Miloš Vazura zato ima dobre vesti za sve kojima su crnobeli u srcu. On je otkrio da klub ima ponude i za druge igrače, a ne samo za Filipa Stevanović­a i Umara Sadika, ali da nisu “na očekivanom nivou”.

- Još nismo doneli odluku da li smo spremni da se odreknemo mladog Stevanović­a ili Sadika, to umnogome zavisi i od trenera Save Milošević. Ponude koje smo dobili su ozbiljne, ali posle prodaje Strahinje Pavlovića i dobrih igara u Evropi, Partizan zahteva da te sume budu mnogo veće. Radi se o konkretnim ponudama koje bismo pre dve godine vrlo rado prihvatili, nijedna nije bila manja od osam miliona evra, ali mi trenutno nismo spremni da bilo koga od njih dvojice pustimo da ide za taj novac. Postoji interesova­nje i za Sejdubu Sumu, ali smo doneli odluku da on u ovom prelaznom roku ne može da napusti klub jer mi želimo da ga zadržimo i da bude okosnica tima. Pokušaćemo da cela ova ekipa što duže ostane na okupu, a ako ponude budu toliko dobre, najverovat­nije ćemo čekati do poslednjeg momenta i onda, ako za to bude potrebe, realizovat­i neki transfer konkretan je Vazura.

On je potvrdio i da će Partizan da nastavi da daje priliku mladim igračima.

- Imamo dosta mladih momaka, Partizanov­e dece, trener Savo Milošević forsira mlade igrače otkako je došao, biće teško jer igramo na tri fronta, ali takva su pravila i moramo da se prilagodim­o. Pričao sam sa svima, igrazadovo­ljni, či su atmosfera je dobra, ova sezona će biti dugačka, ali Partizan uvek ima najviše ciljeve. Prioriteti su osvajanje titule, ali i igranje u LE, jer kao što sam rekao ta finansijsk­a sredstva nam mnogo znače, a i za sam rejting kluba bi dobro došao plasman u Ligu Evrope. Kada govorimo o prodaji igrača, klub dobija mnogo ozbiljnije ponude ukoliko igrate LE jednostavn­o više pažnje na vas obraćaju strani klubovi. Primera radi, Partizan više ne prodaje igrače za tri-četiri miliona, nego za 10, 12, 15 miliona.

U novoj sezoni Superlige svaki tim će morati da ima i dvojicu igrača mlađih od 21 godine u startnoj postavi.

Prioriteti su osvajanje titule, ali i igranje u Ligi Evrope jer, kao što sam više puta rekao, ta finansijsk­a sredstva nam mnogo znače za poslovanje

Sejduba Suma će ostati u Humskoj iako je Partizan imao ponude za sjajnog fudalera od kog se očekuje da bude vođa na terenu

 ??  ??
 ??  ?? miloš vazura zna cenu fudbalera partizana i ne želi da popusti
miloš vazura zna cenu fudbalera partizana i ne želi da popusti
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia