Blic

Zvicerovim atentatori­ma produžen pritvor

- A. Ž. A.

APELACIONI SUD U Kijevu zadržao je u pritvoru osumnjičen­og za pokušaj ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, 26. maja u elitnom kijevskom naselju Novopočers­ki lipki.

Kako piše ukrajinski portal Detective-info, u pritvoru je zadržan Stefan Đukić (30), državljani­n Crne Gore, kod koga je nađen pasoš Severne Makedonije na ime Gerge Katse. Taj portal navodi i da su napadači na Zvicera pokušali da pobegnu policiji u automobilu izdatom bratu pomoćnika ukrajinsko­g narodnog poslanika 8. saziva, ali su ubrzo uhapšeni u Odesi.

Osim Đukića, u pritvoru su crnogorski državljani­n Emil Tuzović i državljani Srbije iz Niša, Petar Jovanović i Milan Branković. U ovoj istrazi priveden je i visoki službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi, koji se sumnjiči da im je pomogao od kada su stigli u Ukrajinu.

Černobrovi je prethodno bio član Dobrovolja­čkog bataljona Kiiv-1, koji je u jesen 2015. s još nekoliko jedinica, postao deo Kijevske policijske pukovnije.

U Kotoranina Radoja Zvicera ispaljeno je nekolio metaka dok je džogirao u elitnom delu Kijeva, a pet hitaca ga je pogodilo u grudi. Zvicer se oporavio od povreda i posle 15 dana pušten je iz bolnice, ali još nije poznato da li će biti izručen ili deportovan iz Ukrajine.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia