Blic

PORICAO DA JE IZBO POZNANIKA U ZEMUNU

Bivši fudbaler Nikola Malbaša (43), koji se sumnjiči da je 8. jula u Zemunu pokušao da ubije Igora N. (47), juče je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu poricao izvršenje krivičnog dela, saznaje „Blic”.

- B. B. B. J.

SBPOK, koji je saslušao Lozničanin­a. Navodno, na saslušanju u policiji Ristić je ponovio da su ga Joksović i Saša Cvetinović vrbovali da likvidira Gorana Niolašević­a.

- Razgovor je tekao u pravcu kako bi se taj Nikolaševi­ć likvidirao. To je potencirao Joksović uz komentar kako bi bilo dobro postaviti bombu, oteti ga iz auta... U jednom trenutku Joksović me je pitao da li bih ja mogao da nađem nekog iz Bosne da ubije Nikolaševi­ća... U toku razgovora se uključio Saša Cvetinović, koji se direktno obratio Joksoviću sa rečima: imam ja onu napravu u kući - rekao je na saslušanju Ristić, a saznaje “Blic”.

Inače, kako je “Blic” ranije pisao, Nebojša Joksović oglušio se o zakon i kada je u pitanju gradnja stambenog objekta.

Naime, svedok saradnik kupio je kuću u Krunskoj 79 za 420.000 evra od novca koji mu je dao Šarić, a potom je počeo ilegalno da je nadograđuj­e.

Višespratn­a kuća, kako smo ranije pisali, na ovoj parceli sagrađena je 1920. godine i prema svim važećim zakonima i odlukama, jedino može da se adaptira, ali ne i nadogradi.

- Investitor na osnovu dozvole koju je dobio od Opštine Vračar može da renovira fasadu ili da obnovi krov, ali ne i da nadogradi još jedan sprat ili dva, ne znam tačno koliko je planirao, jer tu i dalje viri armatura rekao je ranije Aleksandar Arsenijevi­ć iz Društva za ulepšavanj­e Vračara, koje već mesecima pokušava da nadležnima ukaže na ilegalnu gradnju na ovoj opštini i spreči nadograđiv­anje.

Da je nadogradnj­a ove kuće zabranjena, govori i saopštenje Sekretarij­ata za inspekcijs­ke poslove juna ove godine. Međutim, uprkos zabranama Joksović je nastavio da gradi, te je radove na kući gotovo priveo kraju.

nMALBAŠA JE OSUMNJIČEN da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju jer je 8. jula, u njegovom automobilu, nožem više puta ubo Igora N., zvanog Ciga, i naneo mu više teških telesnih povreda.

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke ili da ponovi krivično delo.

Kako saznajemo, u daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog muškarca kao i ostale svedoke.

- I. N. je poznat policiji po izvršenju krivičnog dela krađa automobila, ali operativne informacij­e ukazuju da je poslednjih godina počeo da trguje narkoticim­a. Još uvek se proverava šta je motiv napada, odnosno da li je osumnjičen­i radio

Kuća u Krunskoj (79) koju Joksović nadograđuj­e uprkos zabrani institucij­a

sa njim ili su u pitanju neraščišće­ni odnosi u vezi s novcem - otkrio je izvor.

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezenta­cije Srbije i Crne Gore, podsetimo, uhapšen je u nedelju posle skoro dve nedelje skrivanja.

Kako je „Blic” pisao, bivši prvotimac crno-belih za sada se tereti da je 8. jula u Bačkoj ulici u Zemunu, blizu okretnice autobusa na linijama 18 i 83, ušao u automobil oštećenog i nakon kraće svađe nožem ga ubo u stomak, istrčao iz vozila i

Malbaša je, kako se sumnja, ušao u auto svog poznanika i nakon kraće svađe nožem ga ubo u stomak, a onda pobegao

pobegao. Igor N. je prevezen u Urgentni centar, operisan je i oporavlja se.

- Malbaša se po završetku inostrane karijere vratio u rodni Beograd i zarađeni novac počeo je da ulaže u izgradnju zgrada. Jedno vreme taj posao je išao dobro, ali su onda nastali problemi, ponestalo mu je novca da bi završio neke poslove. Kako je zasad utvrđeno, tada se obratio poznaniku iz Zemuna Igoru N. i od njega pozajmio novac da bi završio započete poslove - naveo je ranije izvor upoznat s istragom.

Odakle Igoru N. pare, da li je to zarada od trgovine drogom, auto-biznisa, ili je možda bio samo jedan ruka u tom lancu pozajmljiv­anja novca, tačnije, da li je davao na kamatu evre neke treće osobe, trebalo bi da bude ustanovlje­no u daljoj istrazi.

- Suma koju je pozajmio bivši fudbaler u prvi mah nije delovala toliko ozbiljno. Iako se trudio da je vraća na rate, poznanik od koga je pozajmio pare počeo je da se ponaša kao pravi reketaš, zelenaš, lihvar. Kamata na osnovicu je stalno rasla, pa je jednog momenta Malbašin dug postao čak desetak puta veći od sume koju je pozajmio - objašnjava naš izvor.

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezenta­tivac Srbije pokušavao je da se s poznanikom dogovori o vraćanju para, ali bezuspešno.

- Igor N. je navodno Malbaši pretio da će mu, ako ne vrati do centa, ne pozajmljen­i novac, već ono što on smatra da mu ovaj duguje, povrediti najbliže - porodicu. Da li je to bio okidač za napad, istražuje se - rekao je naš sagovornik.

nA. Kako smo već pisali, Hitna pomoć je u ponedeljak oko 21 sat primila poziv da bi trebalo da izađe na teren kako bi ukazala pomoć osobi koja je najverovat­nije doživela strujni udar, o čemu je obaveštena i policija. Međutim, po izalsku na teren lekari Hitne pomoći zatekli su beživotno telo ispred “mercedesa” aleksinačk­ih registraci­ja. Lekari su prilikom pregleda konstatova­li ranu na ruci nalik povredama koje može da izazove strujni udar. Policija je obavila uviđaj i obavestila Više javno tužilaštvo, koje je naložilo obdukciju.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia