Blic

Jović je bio nevidljiv za saigrače iz Reala

As Juventusa je i jedini fudbaler koji je postigao 30 ili više pogodaka u elitnim ligama Engleske, Španije i Italiji.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

ODIGRAO JE LUKA Jović 26 mečeva, a postigao tek dva gola za Real. To je opštepozna­to. Ipak, treba biti iskren da je u velikoj većini mečeva u igru ulazio sa klupe i neretko skupio tek nekoliko minuta na terenu jer je Karim Benzema bio nemilice tresao mreže rivala i stigao do 21 gola u prvenstvu.

Često se govorilo na osnovu učinka srpskog napadača da on nije kvalitet za Real Madrid, da se previše opustio i da su ga gluposti koštale bolje igre. Verovatno u svemu tome postoji neko zrnce istine, ali više od toga...

Kakav je njegov status u madridskom klubu dovoljno pokazuje 30 minuta meča protiv Leganesa - Luka diže ruke i traži loptu, ali ništa se ne dešava. Evidentno je da saigrači nemaju poštovanja prema fudbaleru kog je Real platio 60 miliona evra.

Kao da namerno ignorišu i propuštaju da mu dodaju u situacijam­a kada bi mogao da pita golmana gde da šutira.

Ipak, nije u pitanju samo jedan as, već više njih. Uglavnom su to isto igrači željni minuta i dokazivanj­a, ali opravdanje za sebičnost ne sme da postoji. Pogotovo ne na tako visokom nivou.

Videćemo da li će se nešto promeniti sa najavama Zidana da računa na Jovića.

Premijer liga 166 84 Primera 292 311 Serija A 61 50

* liga, mečevi, golovi

Da Vojček Šćešnji nije u 90. minutu odbranio “bombu” Sergeja Milinković­a Savića, sada bismo drugačije pisali o završnici Serije A. Ovako, Juventus je napon pobede nad Laciom (2:1) napravio korak od sedam milja do nove, devete uzastopne titulu.

“Stara dama”, na četiri kola pre kraja ima osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Inter. Ako Juventus u četvrtak dobije Udineze, a dan pre toga Inter ne pobedi Fjorentin, trka će biti završena. Ipak, svi na Čizmi se nadaju da se to neće dogoditi i da će se neizvesnos­t produžiti bar još kolo ili dva.

Juventus u nastavku ne igra na svom nivou, ali i njihov prosek je dovoljno dobar za laganu šetnju do Skudeta. Jedini pravi pratilac do prekida sezone. Lacio ne može da se sastavi sa loptom. Od restarta su osvojili samo osam bodova, uz pet poraza! Inter, Atlanta i Milano igraju sjajno, ali je početni deficit u odnosu na Juventus bio preveliki zalogaj.

Što se Torineze tiče, na poslednja četiri meča su primili deset, a postigli devet golova. To je podatak koji bi iznenadio i Tacita jer se tako nešto u italijansk­om fudbalu jednostavn­o ne događa. Očekivano, šampionska priča je počela i završava se sa Ronaldom, koji je postao prvi fudbaler Juventusa sa 30 i više golova u sezoni još od 1952. godine. Portugalac je i fudbaler koji je najbrže stigao do 50 golova u Seriji A posle samo 61 meča, a jedini je igrač sa 30 i više golova u elitnim ligama Engleske, Španije i Italije. I to nije sve, rekord je razvukao kroz tri decenije, od 2005. do 2020.

„Veoma važna pobeda! Skoro da smo stigli do cilja.

Idemo, momci“, napisao je Ronaldo posle meča sa Lacijom.

Ronaldo ne mora puno da priča, ali svi znaju da sezona neće biti potpuna ako ne bude uradio još dve stvari - osvojio Ligu šampiona i “Zlatnu kopačku” za najboljeg strelca Evrope. Prvi zadatak je malo teži - Juventus prvo mora da nadoknadi minus od jednog gola protiv Liona kako bi se plasirao u četvrtfina­le finala. Revanš se igra 7. avgusta u Torinu. Ako prođe, naredni protivnik je bolji iz duela Mančester sitija i Reala u kojem Englezi imaju gol viška (2:1) i prednost domaćeg terena.

Što se “Zlatne kopačke” tiče, Ronaldo se prvo izjednačio sa Ćirom Imobileom na koti 30, a sada mu je preostalo još 360 minuta da stigne vodećeg Roberta Levandovsk­og, koji je sezonu u Bundesligi završio sa 34 gola. Svi ostali (Vardi, Lukaku, Ings...) su baš daleko iza. 

Posle sedam meseci na klupi Sportinga, Miroslav Đukić napustio je klupu kluba iz Hihona.

- Hvala na svemu - poručio je Đukić na rastanku sa Sportingom, a s njim iz kluba odlazi i trener Golmana Goran Pandurović.

Bivši trener Partizana je ekipu preuzeo u decembru, sa ciljem da je dovede do mesta koje vodi u plej-of za plasman u Primeru, ali u tome nije uspeo.

 ??  ??
 ??  ?? benzema je sa lakoćom postigao gol u primeri
benzema je sa lakoćom postigao gol u primeri
 ??  ?? jović u realu mora da se bori za svaku loptu
jović u realu mora da se bori za svaku loptu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia