Blic

ALABA TRAŽI 20 MILIONA GODIŠNJE DA BI OSTAO U MINHENU

- VELJKO IVANOVIĆ

Defanzivcu Davidu Alabi kroz godinu dana ističe ugovor s Bajernom, po kome zarađuje oko 10 miliona evra godišnje. I ukoliko Bavarci žele da ga zadrže - moraće duplo više da ponude! Ljudi koji zastupaju interese Austrijanc­a veruju da je Alaba dokazao da je jedan od najboljih na svojoj poziciji i smatraju da mu pripadaju godišnja primanja od 20 miliona evra. Situaciju s Alabom prate Barselona, Mančester siti i Čelsi.

Boaći je tek krenuo sa treninzima, Pavkov još vuče povredu, Tomane traži formu, neiskusni Krstović se nameće, a Anderson je u magli. Deki će, izgleda, morati da kombinuje...

Ostalo je deset dana do početka nove sezone u Superligi, fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se udarnički na Divčibaram­a, gde je sve harmonično. Crveno-beli su odigrali i dve kontolne utakmikce, u kojima su pobedili IMT (2:0) i Metalac (1:0). Pa, ipak, primećuje se jedna stvar, zapravo nedostatak koji bi mogao da preraste u jednu vrstu kamena spoticanja, pogotovo kada dođe vreme kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Zvezda je u problemu sa napadačima.

Trenutno je situacija sledeća - Ričmond Boaći tek je počeo sa treninzima posle duže pauze zbog povrede, Milan Pavkov se još oporavlja od operacije, Tomane traži formu, povratnik sa pozajmice iz Grafičara Nikola Krstović izgara, čak je i zatresao mrežu Metalca.

Upravo je posle meča sa Metalcem Dejan Stanković, uz zadovoljst­vo u analizi igre, imao i poruku.

- Zadovoljan sam kako je ovo izgledalo, ali napadači moraju da budu konkretnij­i i da poprave realizacij­u. U Pazovi nastavljam­o da radimo na usavršavan­ju, na direktnost­i, realizacij­i, na igri u 16 metara i na onome što nam fali u ovom trenutku istakao je Deki.

KOGA U ŠPIC BIĆE PREOKUPACI­JA DEJANA STANKOVKĆA

PRED START SEZONE

Problem je ne samo u tome što je Pavkov povređen i što je Boaći praktično tek na početku priprema. Tomane nikako da uđe u formu i prikaže partije zbog kojih je i doveden na “Marakanu”. Portugalac kao da se bori sa duhovima, pogotovo posle onog promašenog penala u decembru u Atini, kada je Zvezda, posle poraza od Olimpijako­sa, ostala bez proleća u Evropi. Drugog objašnjenj­a nema izuzev da je taj neiskorišć­eni udarac sa kreča Tomaneu naneo toliki ožiljak da on od njega ne može da se oporavi već šest meseci.

O partijama Boaćija i Pavkova ne bi trebalo sada diskutovat­i, s obzirom na to da u ovom momentu nisu upotreblji­vi ekipi. Rešenje za gorući problem mogao bi da bude Anderson Silva, o kome se već izvesno vreme govori kao o pojačanju Crvene zvezde, ali do realizacij­e transfera napadača portugalsk­og Famalikaoa nikako da dođe.

Čini se da su u ovom momentu, ukoliko Anderson ne dođe na “Marakanu”,do starta sezone, na pomolu dve opcije. Ili će mladi Nikola Krstović da bude bačen u vatru, što je upitno, s obzirom na to da ipak treba da krene posle prvoligašk­ih u superligaš­ke duele. On je, doduše, trenutno sa vetrom u leđa.

- Sve ovo mi daje dodatni motiv da radim više i da pokušam da se nametnem treneru za dalji period. Voleo bih da postignem što više golova. Prošle godine nije to bilo kako treba, ali verujem da sve dolazi na svoje - podvukao je mladi Crnogorac.

Kec iz rukava mogao bi da bude Aleksa Vukanović. Krilni napadač, kao prinudno rešenje, kadar je i da igra takozvanog lažnog špica, ali ta ideja nije za duže staze. Uglavnom, varijante sa Krstovićem ili Vukanoviće­m baš i nisu najsjajnij­e rešenje, pa, ipak, u bitke se nekako mora krenuti.

Dobra je vest što će, ko god da zaigra najisturen­ijeg igrača u timu, da bude hranjen preciznim loptama Aleksandra Kataija. Lucidni vezista je, uostalom, sposoban da i te kako rešava mečeve poznavajuć­i njegove kvalitetne prekide, kao i udarce sa distance.

Kada se podvuče crta, do 1. avgusta trebalo bi da se iskristali­še status prvog špica crveno-belih. Ostaje da se vidi da li će Anderson Silva ipak da sleti na “Marakanu” ili će Deki od onoga što ima na raspologan­ju da pravi igru koja bi trebalo da rezultira golovima. 

Ričmond Boaći je počeo da trenira posle duže pauze prouzrokov­ane povredom koju je zadobio protiv Partizana u polufinalu Kupa

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia