Blic

NAPADAČI NA S I RANIJE UČEST U SUKOBIMA N

- ANA Ž. ADŽIĆ

Igor Vrević (31), zvani Hambija, jedan od osumnjičen­ih za učestvovan­je u ubistvu Borivoja Simovića 25. juna u parku na Senjaku, pre deset godina ranjen je na “Marakani”, a za to je bio osumnjičen Rade Dunjić, mlađi brat Velibora Dunjića, ubijenog vođe navijača crvenobeli­h.

Za učestvovan­je u ubistvu Simovića, takođe biveg navijača Crvene zvezde, pored Vrevića osumnjičen­i su Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen. Njih trojica su se u ponedeljak predali beogradsko­j policiji, a juče su se na saslušanju u Višem tužilaštvu branili ćutanjem.

Tužilaštvo je sudu predložilo da im odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, jer nemaju prijavu boravišta, ali i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi uticali na svedoke, zbog toga što su osuđivani ranije, kao i zbog uznemirenj­a javnosti.

Borivoje Simović je ubijen 25. juna, oko 22.30 sati. Policija je odmah došla do saznanja da se kobne večeri sastao sa nekoliko osoba, kao i da je ubistvu prethodila svađa. Simović je navodno pokušavao da izmiri dve zavađene grupe navijača crveno-belih. Teško je ranjen u leđa, privatnim automobilo­m prebačen u Urgentni centar, ali je na putu do bolnice izdahnuo. Operativci su na licu mesta našli pištolj i čaure ispaljene iz dva oružja.

S okolnih objekata skinuti su snimci sa sigurnosni­h kamera, a na osnovu snimaka su identifiko­vana trojica osumnjičen­ih. Još međutim nije utvrđeno ko je ispalio smrtonosni hitac u Simovića. Takođe se utvrđuje da li je ubistvo Simovića povezano sa napadom na njegovog prijatelja, koga su navodno dva dana pre zločina u parku na Senjaku trojica sada uhapšenih pretukla.

Prema nezvanični­m informacij­ama, osumnjičen­i Vrević i Nikolić su sa Senjaka kao i Simović, i ranije su

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia