Blic

Blan bi mogao da dođe na klupu Barse

-

FRANCUSKI STRUČNJAK LORAN Blan, bivši selektor tamošnje reprezenta­cije i trener Pari Sen Žermena, trenutno je na čekanju u Kataloniji, javlja “Diario sport”.

Proslavlje­ni stručnjak ime je o kojem se priča na „Kamp Nou“, gde se takođe spekuliše da će Kike Setijen sigurno dobiti otkaz. Barselona ove sezone nije uspela da osvoji titulu Lalige i ostaje joj još “samo” da pokuša da osvoji Ligu šampiona, ali se kritike upućene tom klubu pre svega odnose na neprepozna­tljive partije.

Mediji su prethodno preneli da će Setijen sigurno ostati na klupi tog kluba do kraja sezone, odnosno dok se ne završi Liga šampiona koja se nastavlja 7. avgusta, a dan kasnije Barsa igra duel osmine finala protiv Napolija (prvi meč 1:1).

Blan je kao igrač predstavlj­ao Barselonu sezone 1996/97, kada je nastupio na 38 mečeva, a onda na kraju sezone prešao u Marselj. Kao trener je osvojio četiri titule francuske Lige 1 - jednu sa Bordoom, tri sa PSŽ-OM - a ukupno u svojim odajama ima 15 trofeja, kao i tri epiteta trenera godine u pomenutom takmičenju. 

 ??  ?? loran blan je jednu sezonu kao fudbaler proveo u barseloni
loran blan je jednu sezonu kao fudbaler proveo u barseloni
 ??  ?? mesi se očito nije pomirio sa trenerom setijenom
mesi se očito nije pomirio sa trenerom setijenom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia