Blic

JOKIĆ: NADAM SE DA NEĆE BITI POSLEDICA

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Osećam se stvarno dobro kada sam sa Badijem Hildom i Bogdanom Bogdanović­em na terenu. Tu sam, šta god da trener Luk Volton odluči, rekao je 32-godišnji igrač Sakramento Kingsa.

Nedelju dana ostalo je do nastavka NBA sezone u “Dizni svetu”, a timovi polako hvataju startne pozicije. Više-manje svi su kompletni, a poslednja testiranja pokazala su da među košarkašim­a nema novozaraže­nh virusom korona.

Od 22 kluba, šest će Orlando morati da napusti već sredinom avgusta jer u plejofu nema mesta za sve. Jedan od onih koji su na granici je i Sakramento, naših Bogdana Bogdanović­a, Nemanje Bjelice i Igora Kokoškova, koji se nalazi u teškoj situaciji. Kingsi imju skor 28-36 i potrebno je da odigraju mnogo dobro u preostalih osam mečeva ligaškog dela.

Problem za “kraljeve” je što su ostali bez startnog centra Marvina Beglija, kog je

Vlade Divac na draftu 2018. uzeo ispred Luke Dončića. Begli je na treningu povredio stopalo i očekuje ga višenedelj­no mirovanje.

Ipak, sreća za Sakramento je što ima čoveka koji može da igra na svim pozicijama Nemanju Bjelicu.

- Da budem iskren, volim nekada da igram peticu priznao je 208 centimetar­a visoki Bjelica.

Osim prirodne pozicije na visokom

Prve prijateljs­ke utakmice u “Dizni svetu” su odi- g r a l i

Los Anđeles Klipersi i Orlando, odnosno Denver našeg Nikole Jokić koji se sastao sa Vašintonom. Jokić je na treninzima pokazao da se nalazi u odličnoj formi, ali je srpski košarkaš svestan da je pauza bila preduga.

Na pitanje da li postoji mogućnost da virus ostavi neke posledice, centar Nagetsa odgovara:

- Ne mogu to da kontroliše­m, pa o tome i ne razmišljam. Ne znam. Imamo doktore, koji odlično rade svoj posao. Testiramo se svaki dan. Obezbeđeno nam je sve što nam treba. Nisam zabrinut. Nadam se da neće biti posledica. Ne znam koliko minuta ću da dobijem, ali želim na teren. Igraću koliko bude potrebno - poručio je Jokić. krilu, Bjelicu smo u Crvenoj zvezdi gledali kako prenosi loptu kao plejmeker. U reprezenta­ciji Srbije je popunjavao i poziciju beka, dok je u Fenerbahče­u umeo da igra i kao trojka. Čovek sa hiljadu zanata!

- Znam da kao centar širim teren, a osećam se stvarno dobro kada sam sa Badijem Hildom i Bogdanom Bogdanović­em na terenu. Ugodno mi je, sviđa mi se. Što god trener Luk Volton bude želeo sa mnom, što je najbolje za tim, to ću i učiniti.

Bjelica možda nema visinu za klasičnog centra, ali zato zna bolje od svih velikih momaka da šutira za tri poena - ove krnje sezone njegov procenat je 42 odsto.

- Volim da šutiram trojke, ali mislim da mogu da uradim i neke druge stvari kako bih pomogao saigračima da budemo još bolji. Videćemo. biće zanimljivo. Niko ne zna šta nas tačno očekuje. Ova je nova situacija za sve timove ovde u Orlandu. Vrlo sam srećan, kao verovatno i svi ostali. Smršao sam, dosta sam radio na sebi tokom pauze i spreman sam za prvi meč - poručio je Bjelica, koji ima prosek od 11,9 poena i 6,4 skoka po utakmici.

Sakramento prvi meč igra 1. avgusta sa San Antoniom. Dobra vest je što ni Greg Popovič kingsi od bogdanović­a očekuju da ih uvede u plej-of nema pravog centra, već na petici počinje sa 24-godišnjim Kanađanino­m Trejom Lajlsom, koji je dva centimetra niži od Bjelice. Ali onda se stvari komplikuju za Nemanju. Drugi meč je sa domaćinom Orlandom, a protivnik u reketu će mu biti Nikola Vučević, dok ga samo 24 sata kasnije, očekuje duel sa Dalasom, odnosno Bobanom Marjanović­em.

- On je sjajan za nas. Jednu od stvari koje sam naučio u ovih godinu dana, od kada ga treniram, jeste da može

Volim da šutiram trojke, ali mislim da mogu da uradim i neke druge stvari kako bih pomogao saigračima da budemo još bolji

da pruži toliko toga u svojoj igri, a ne da bude samo šuter. Za visokog igrača je fantastiča­n kao plejmejker, solidan je u skoku, veoma je inteligent­an i zna da se postavi u odbrani. Priznajem da mnogo toga nisam znao o njemu - iskren je trener Volton.

Bjelica je 2018. potpisao trogodišnj­i ugovor sa Sakramento­m vredan 20,5 miliona dolara. Sam je priznao da je više želeo da igra u Evropi, ali da je ponuda iz NBA lige bila neverovatn­o dobra. 

 ??  ?? Čovek za zadatke u sakramentu: nemanja bjelica jokić kaže da se oseća dobro iako je bio pozitivan na koronu
Čovek za zadatke u sakramentu: nemanja bjelica jokić kaže da se oseća dobro iako je bio pozitivan na koronu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia