Blic

GRENELOVE IDEJE SU BILE DOBRE, ALI ALBANCI NE ŽURE S PRIMENOM

-

Predsednik Srbije aleksandar vučić u ekskluzivn­om intervjuu za „The Pavlovic Today“razgovarao je sa Ksenijom Pavlović Mekatir o Trampu, Evropskoj uniji i Kosovu, ali i o tome kako će vratiti Srbiju na svetsku scenu, ovoga puta ne u ulozi negativca vučić je govorio o nedavnom sastanku u Briselu s albanskom stranom, otkrivši pritom da im je rekao da slobodno kažu lokaciju na kojoj misle da se nalaze grobovi njihovih sunarodnik­a i da će srpska strana, u saradnji s evropskim predstavni­cima, to proveriti. Međutim, predsednik Srbije zatražio je da se isto tako istraže i lokacije na KIM gde imamo sumnju da ima srpskih žrtava. vučić je govorio i o sastancima u Beloj kući sa Robertom O‘brajanom, Džaredom Kušnerom i Ričardom Grenelom.

- Po prvi put, razgovaral­i smo o svemu što se dešava Srbima i Srbiji u jednoj nebirokrat­skoj atmosferi o stvarima o kojima obično samo pišete izveštaje i niko vas ne sluša - naglasio je vučić.

On je objasnio kakav bi bio idealan predsednik Srbije sa stanovišta Evrope.

- Možete razgovarat­i s evropskim zvaničnici­ma koliko god hoćete, ali oni vas ne čuju. Oni imaju svoj plan i za njih, idealan predsednik Srbije bio bi onaj ko će prihvatiti sve njihove zahteve pod pritiskom i ucenama - kaže vučić.

Kako je rekao, sviđale su mu se ideje koje je predložila Trampova administra­cija, predlozi Grenela za ekonomiju i ono što je potpisano.

- nažalost, čini se da albanci ne žure s primenom ovog sporazuma - rekao je vučić.

 ??  ?? VUČIĆ U INTERVJUU O TRAMPU, EU I KOSOVU
VUČIĆ U INTERVJUU O TRAMPU, EU I KOSOVU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia