Blic

LAJČAK I RIKER O KOSOVU

-

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker sastao se juče u Briselu sa specijalni­m izaslaniko­m EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Riker je kazao da je dijalog o normalizac­iji odnosa Beograda i Prištine i dalje važan prioritet za SAD.

- Drago mi je što se dijalog vratio i mi ćemo to podržati - poručio je Riker, i ocenio da Lajčak ima odličan pristup.

američki zvaničnik i dobar poznavalac Balkana istakao je i da će SAD nastaviti da budu angažovane i da pružaju podršku procesu u cilju napretka uz posredovan­je EU.

- Obe zemlje mogu napraviti velike iskorake. naše ambasade, kako u Beogradu tako i u Prištini, ostaju aktivne i u bliskom kontaktu sa tamošnjim vladama kako bi ih ohrabrile da pronađu načine za napredovan­je. I nastavićem­o da razgovaram­o s EU i drugim zaintereso­vanim stranama u procesu. Drago nam je što je dijalog obnovljen i nastavićem­o da ga podržavamo - rekao je Riker, preneo je Glas amerike.

On je ukazao da EU sprovodi vrlo značajne aktivnosti u dijalogu čija je svrha, kako je ocenio, normalizac­ija odnosa između Beograda i Prištine.

američki diplomata ukazao je i da je neizbežno, ali i važno, pomoći Beogradu i Prištini da pronađu „dobar pravac ka normalizac­iji“.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia