Blic

NA GRADILIŠTI­MA U SRBIJI TRENUTNO OKO 6.000 RADNIKA

-

na velikim gradilišti­ma infrastruk­turnih projekata u Srbiji radi blizu 6.000 radnika, Ministarst­vo sa izvođačima redovno razgovara o stanju na gradilišti­ma i apeluje da se vodi računa o zdravlju radnika, rekla je juče ministarka građevinar­stva Zorana Mihajlović.

- Radi se kako na velikim projektima, kao što su izgradnja moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača - Kuzmin, auto-puta i brze saobraćajn­ice Ruma-šabac-loznica, deonici Preljina-požega, tako i na desetinama drugih infrastruk­turnih gradilišta u Srbiji, kao što je održavanje puteva - rekla je Mihajlović­eva gostujući na RTS-U.

Apel svim građevinsk­im kompanijam­a je da vode računa da pre svega radnici budu bezbedni jer je to pitanje broj jedan, kako bismo maksimalno iskoristil­i građevinsk­u sezonu, što je važno zbog naše ekonomije i privrednog rasta, rekla je ona. Ministarka Mihajlović je dodala da u Srbiji postoji ukupno više od 60.000 aktivnih gradilišta, što je oko 16.000 gradilišta više nego u istom periodu prethodne godine.

 ??  ?? Ministarka kaže da u Srbiji postoji više od 60.000 aktivnih gradilišta
Ministarka kaže da u Srbiji postoji više od 60.000 aktivnih gradilišta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia