Blic

“KOROLA SEDAN” SA GR SPORT PAKETOM

Atraktivni SUV je dugačak samo 4,16 metara, ali u kabini ima dosta prostora za petoro putnika

- ALEKSANDAR PIJEVAC

“Tojota korola sedan dobila je još atraktivni­ji izgled zahvaljuju­ći novoj verziji GR SPORT. Zajednička stilska rešenja, kao što su spoljni i unutrašnji detalji, aluminijum­ski naplaci i dizajn sedišta, primenjena su u sve tri karoserijs­ke varijante, stvarajući neraskidiv­i duh porodice GR SPORT. Sedan verzija će ujedno biti prvi model sa oznakom GR SPORT koji će biti ponuđen tržištima Tojote u istočnoj Evropi. Dodatnom vizuelnom svežinom “koroa sedan” postaje privlačnij­a mlađim kupcima. Hrom ustupa mesto crnim detaljima visokog sjaja spolja, uključujuć­i masku hladnjaka, kućišta retrovizor­a na vratima, bočnim stubovima i pragovima, ističući sportski izgled automobila. Takođe, na uglovima prednjeg branika nalaze se sjajni crni otvori u obliku slova C, koji naglašavaj­u širok, čvrst stav automobila na putu Aluminijum­ski naplaci su crne boje, sa svetlijim tonom mašinske obrade paoka, i sa zaštitnim znakom GR na centralnom, crvenom poklopcu na točku. U ponudi su dva različita dizajnersk­a rešenja naplataka sa 10 paoka – standard je veličine 17 inča, dok se kao opcija nudi naplatak od 18 inča. Nova “tojota” biće dostupna s postojećim 1,8 hibridnim pogonom, kao i benzinskim motorom od 1,6 litara. Proizvodnj­a počinje u novembru 2020, a prodaja - u zavisnosti od tržišta - planirana je od januara 2021. godine.

/ 26. JUL 2020.

Sedmi “Škodin” koncept automobil, koji je dizajnirao 31 student, dobio je ime “slavija”. Na taj način nas Česi podsećaju na prvi bicikl koji je proizveden odmah po osnivanju kompanje, 1895. godine. Spajder varijanta modela “škoda skala” kombinuje odvažne i uzbudljive linije savremenog kompaktnog modela sa ustaljenim dizajnersk­im standardom iz najranijih dana kada je većina automobila bila otvorenog tipa. Studenti su izabrali model “škoda skala” kao osnovu za stvaranje svog automobila iz snova, pretvaraju­ći kompaktni hečbek u sportski kabriolet. Odgovaraju­će dinamičke performans­e “slaviji” obezbeđuje već poznati 1.5 TSI turbobenzi­nac sa 150 konja, u kombinacij­i sa sedmostepe­nim DCT menjačem. Dolazeći na ideju za model “slavija”, polaznici su inspiracij­u preuzeli iz modela “škoda 1100 OHC”. Ovaj sportski prototip je predstavlj­en 1957. godine, a bio je trkački dvosed koji je dizajniran za reli. “Slavija” je dugačka 4.362 milimetra i teška samo 1.200 kilograma. Pogon se naravno prenosi na prednje točkove, a atraktivni spajder je dobio i modifikova­ni izduvni sistem, snažnije kočnice iz modela “oktavija RS”, kao i aluminijum­ske felne od 20 inča, koje su “pozajmljen­e” sa velikog SUV modela “kodijak”.

svakom trenutku imati dovoljno “rezerve”. Idealan dodatak u celoj priči je i sedmostepe­ni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom koji ide u paketu sa sjajnim benzincem. DCT kombinuje ekonomično­st u potrošnji goriva i zabavnu vožnju kao kod ručnog menjača sa udobnostim­a automatsko­g menjača. Dobijate i tri režima vožnje: “komfort”, “eko” i naravno “sport”. Za dodatnih 1.100 evra možete da poručite i 4WD pogon koji testirana “kona” nije imala.

“Hjundai” je sa “konom” želeo da ima malo sportskiji pristup. Zato je SUV agilniji od ostatka game korejskog proizvođač­a, mada ne bi bilo loše da upravljač prenese malo više povratnih informacij­a do vozača. Komfor u vožnji, takođe, zaslužuje visoku ocenu, ali ogibljenje ne podnosi najbolje izraženije neravnine na putu. Klirens od 17 centimetar­a je dovoljan za savladavan­je ivičnjaka.

Testirana “kona” sa najvišim paketom opreme “ultimate” košta 23.990 evra. Inače, početna cena je 15.890 evra za verziju sa 1.0 T-GDI benzincem. 

 ??  ??
 ??  ?? AKO STE ZAINTERESO­VANI, ZA 1.100 EVRA SE DOBIJA POGON NA SVIM TOČKOVIMA
AKO STE ZAINTERESO­VANI, ZA 1.100 EVRA SE DOBIJA POGON NA SVIM TOČKOVIMA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SVIDEO NAM SE PRIKAZ ZADNJE KAMERE NA CENTRALNOM EKRANU OSETLJIVOM NA DODIR
SVIDEO NAM SE PRIKAZ ZADNJE KAMERE NA CENTRALNOM EKRANU OSETLJIVOM NA DODIR
 ??  ??
 ??  ?? KAROSERIJA JE UKRAŠENA PLASTIČNIM DODACIMA PO UZORU NA PRAVE TERENCE
KAROSERIJA JE UKRAŠENA PLASTIČNIM DODACIMA PO UZORU NA PRAVE TERENCE
 ??  ?? SIMPATIČNI DETALJI: PLASTIKA U CRVENOJ BOJI ULEPŠAVA ENTERIJER
SIMPATIČNI DETALJI: PLASTIKA U CRVENOJ BOJI ULEPŠAVA ENTERIJER

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia