Blic

GORČIN STOJANOVIĆ HODATI SAM

-

da uđu samo oni igrači i članovi stručnog štaba koji imaju negativan PCR test.

U ABA ligi vode računa o svim detaljima, pa se tako podrazumev­a testiranje pre puta, tokom putovanja autobusom nema stajanja, a onda sledi još jedno testiranje kada ekipa dođe na predviđenu destinacij­u u kojoj će se igrati u „balonu”. Svi članovi timova će se testirati, a onda nakon tri sata, kada im stignu rezultati, i zvanično će postati deo zatvorenog prostora u kojem će im biti strogo kontrolisa­no kretanje i neće biti dozvoljen izlazak napolje, osim tokom odlazaka na trening odnosno meč.

Kako saznajemo, nakon prolaska ekipe po dobro utvrđenoj ruti po hotelu, sledi dezinfekci­ja kako bi tuda mogli da prođu članovi druge ekipe i tako sve dok se 14 timova ne smesti u sobe. U halama u kojima će ekipa trenirati planirana je što češća dezinfekci­ja.

Ovakav sistem takmičenja prošao je odlično u Nemačkoj i Španiji, u kojima su se nacionalna prvenstva završila i gde nije bilo zaraženih igrača tokom trajanja nadmetanja.

- Svi smo podsvesno znali da

Plan je da se nekoliko kola igra u „balonu”, pa bi se onda razmatrala situacija sa koronom. Ako se ispostavi da je stanje bolje, prešlo bi se na ligaški model, a ako bi bilo isto, usledio bi novi „balon” u drugom gradu

štitni znak „Koša za sreću“jesu humanitarn­e utakmice koje se već deceniju igraju na Kalemegdan­skoj tvrđavi uz učešće mnogih proslavlje­nih sportista i javnih ličnosti. „Koš za sreću „je prošlog leta na Kalemegdan­u sakupio 559.544 dinara.

U aukciji mogu da učestvuju ljudi sa svih strana sveta, ali uz opciju da dres mogu da preuzmu u Beogradu ili prime poštom na teritoriji Srbije, potrebno je da budete punoletni ili imate odobrenje roditelja i svoju ponudu pošaljete na Instagram Koša za sreću ili mejl adresu koszasrecu@gmail.com. Početna cena nemamo gde da se zarazimo. Sala i taj kompleks koji ima Valensija su toliko često i detaljno čišćeni, tako da je mogućnost zaraze bila svedena na minimum. Recimo, kada završiš u teretani, svi korišćeni tegovi se dezinfikuj­u, a tek onda dolazi druga ekipa. Kada su krenule utakmice, na koronu više niko nije mislio - rekao je po dolasku iz Španije Marko Simonović koji će u ovoj sezoni nositi dres Crvene zvezde, a koji je sa Unikahom igrao u Valensiji i tako potvrdio navode da u strogo kontrolisa­nim uslovima timovi nemaju kako da se zaraze.

Ako ideja odigravanj­a igranja u „balonu” zaživi, među kandidatim­a za domaćinstv­a bi se našli Beograd, Zagreb, Ljubljana, Podgorica, Banjaluka, Split, Zadar. Domaćin bi morao da ispuni stroge kriterijum­e: posedovanj­a dve hale (jedna za utakmice, a druga za treninge), kao i dobri smeštajni kapaciteti.

U svakom slučaju, ABA ligi će biti neophodna pomoć državnih organa u obe solucije.n dresa jeste 500 evra, a aukcija traje od danas do 1. septembra kada će onaj takmičar koji ponudi najvišu sumu dobiti dres Jovića, a novac uplatiti na račun humanitarn­e organizaci­je Srbi za Srbe preko koje Koš za sreću realizuje svoje akcije.

Uz poslat dres, Jović je uplatio i humanitarn­u donaciju kojom je pomogao socijalno ugrožene porodice preko „Koša za sreću“u čijim su akcijama prethodnih godina učestvoval­i ili podržali Dejan Savićević, Petar Božović, Bogdan Bogdanović, Dejan Damjanović, Stefan Marković, Miroslav Raduljica...

n

 ??  ?? BEZBEDNOST IGRAČA I NESMETANO ODRŽAVANJE SEZONE GLAVNI SU CILJEVI ČELNIKA ABA LIGE
LUKA JOVIĆ JE POKAZAO HUMANU STRANU
KAKO SADA STVARI STOJE, NA POČETKU SLEDEĆE SEZONE će SE IGRATI PRED PRAZNIM TRIBINAMA
BEZBEDNOST IGRAČA I NESMETANO ODRŽAVANJE SEZONE GLAVNI SU CILJEVI ČELNIKA ABA LIGE LUKA JOVIĆ JE POKAZAO HUMANU STRANU KAKO SADA STVARI STOJE, NA POČETKU SLEDEĆE SEZONE će SE IGRATI PRED PRAZNIM TRIBINAMA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia