Blic

U „balonu” svi sigurni

Cilj je da se garantuje i održi bezbednost bez obzira na uslove koji vladaju, a koji su uslovljeni epidemijom virusa korona u državama u kojima se igra regionalna liga, kao i da se sezona ne odloži.

- JELENA MEDIĆ

Humanitarn­i projekat „Koš za sreću“koji već sedam godina pomaže socijalno ugrožene, višečlane porodice na našim prostorima organizova­o je internet aukciju koja za svrhu ima prikupljan­je donacija, a prodajni predmet jeste jedna prava sportsko-suvenirska dragocenos­t, dres Luke Jovića u kojem je igrao jedan od

Usaopštenj­u kojom se ABA liga obratila javnosti nakon održane Skupštine protekle sedmice, saopšteno je da će se napraviti protokol po kojem će u najkraćem mogućem roku biti izrađen detaljan ABA kovid-19 protokol koji će pokrivati sve segmente organizaci­je takmičenja i osigurati maksimalnu bezbednost svih aktera.

Kako se može čuti sa više strana, postoje dve opcije za nesmetan start košarke na Jadranu, koji je zakazan za 3. oktobar. Ukoliko nadmetanja u Evroligi i Evrokupu budu počela na vreme i ukoliko bude moguće putovati širom Evrope, ABA liga će se igrati po već ustaljenom ligaškom modelu. Ali ukoliko se desi da evropska takmičenja stanu, onda postoji mogućnost da se, kao što je bilo u Španiji ili kao što će biti u završnici sezone u NBA, igra samo u jednom mestu i da zaživi format „balona”. To znači da će se nekoliko kola igrati u jednom gradu, a termin za njihovo održavanje biće dve do tri nedelje. U „balon” bi mogli ovosezonsk­ih mečeva u kojoj je Real postao prvak Španije.

Radi se o dresu sa utakmice protiv Valensije, specijalno dizajniran­oj, zelenoj garnituri, a aukcija će se odvijati na “Instagram” nalogu udruženja „Koš za sreću“poznatom po mnogobrojn­im humanitarn­im akcijama i pomoći za višedetne i ugrožene porodice u Srbiji i regionu. Za

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia