Blic

IZREŠETALI IH PA HTELI DA IH ZAPALE

Ubice koje su u četvrtak likvidiral­e “škaljarce” Damira Hadžića i Alana Kožara ispred vile na Krfu polila su njihova tela benzinom, ali nisu stigle da ih zapale, pokazuju noviji podaci iz istrage policije.

- A.Ž.A. - M.R.M.

PODSETIMO, VISOKOPOZI­CIONIRANI PRIPADNICI škaljarsko­g klana izrešetani su sa 29 metaka kada su se automobilo­m vraćali sa plaže na Krfu. Sama egzekucija Hadžića i Kožara trajala je manje od minuta, a oni, iako naoružani, nisu uspeli da se odbrane, niti da povuku ručnu kočnicu na kolima.

- Pretpostav­lja se da su oni hteli da uđu u garažu vile jer je kod jednog od ubijenih muškaraca u ruci pronađen daljinski upravljač za otvaranje vrata. Ono što je posebno šokiralo jeste činjenica da su tela ubijenih “škaljaraca” bila polivena benzinom - priča izvor grčkih medija blizak istrazi.

- Veruje se da su likvidator­i planirali da zapale automobil u kome su Hadžić i Kožar ubijeni, ali da iz nekog razloga to nisu stigli da urade, jer su verovatno morali da beže. Istrazi ovog zločina, osim policije iz Atine, priključio se i Interpol, ali i druge jedinice.

- Angažovana je i pomorska policija, a aerodrom na Krfu se strogo kontroliše. Samo mesto likvidacij­e je neobično jer sa ostrva se ne može pobeći lako. To znači da su ubice ili odlučile da se pritaje na Krfu, ili su imale svoje plovilo. Trajekt koji vozi na kopno je malo verovatna opcija za bekstvo, jer oni znaju da će ga kontrolisa­ti policija navodi izvor.

Zanimljivo je da su grčki istražitel­ji uspeli da delimično utvrde kretanje “škaljaraca”, koji su dugo bili u bekstvu. Hadžić je prvi došao u Grčku i cirkulisao je na relaciji Mikonos - Krf.

Inače, ovo ubistvo usledilo je tačno pola godine otkad su u Atini ubijeni njihovi saradnici Igor Dedović i Stevan Stamatović. Da li su iste ubice likvidiral­e Kožara i Hadžića, u ovom momentu može samo da se nagađa. Ono što bi olakšalo istragu jeste spekulacij­a koja se pojavila u prvom momentu da je jedna osoba ranjena. Misterija treće, ranjene osobe još traje i nema potvrde da je nekome ukazana pomoć u bolnici. Iz tog razloga nagađa se da li je, u slučaju da je zaista neko ranjen, bio u društvu sa Kožarom i Hadžićem ili je jedan od njih uspeo da rani egzekutora. “Glok” je nađen pored ubijenih, utvrđuje je da li je pucano iz njega, kao i da li na mestu zločina ima krvi treće osobe.

n

U vili ispred koje su ubijeni Kožar i Hadžič nađeni su laptopovi, telefoni. Veštačenje će pokazatie s kim su komunicira­li

 ??  ?? ubijeni alan kožar
ubijeni alan kožar
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia