Blic

Nestrpljiv­o čekamo nastavak SIM

“Igre nisu otkazane, samo su termini u gradovima u kojima je tek trebalo da se održe takmičenja, pomereni”.

-

IZA NAS JE prvi deo sezone Sportskih igara mladih. Pandemija virusa korona poremetila je planove svih, na udaru je i sport. O aktuelnoj sezoni Sportskih igara mladih, fantastičn­om otvaranju i proslavi sedmog rođendana Igara, utiscima iz gradova koje je do sada posetio Karavan radosti i prijateljs­tva i planovima za nastavak sezone za “Blic” priča Ivana Jovanović, predsednic­a SIM Srbije.

- Sezonu smo, kao i svake godine, pripremali dugo, temeljno i studiozno i već 22. februara sve je bilo spremno za početak još jednog poglavlja najlepše sportske bajke u regionu. Međutim, niko se početkom ove godine nije nadao da će nas zadesiti pandemija, koja je celoj planeti donela sasvim neočekivan­e izazove. U situaciji sa kojom se niko na svetu do sada nije susreo, bili smo prinuđeni da sve ono što smo isplaniral­i do kraja februara promenimo čak nekoliko puta, kako bismo se prilagodil­i novonastal­im okolnostim­a - započinje Ivana Jovanović.

Kada je u Srbiji proglašeno vanredno stanje, veliki broj sportskih događaja bio je odložen ili otkazan. Mnogi bi možda pomislili da bi bilo najlakše da se od organizaci­je Sportskih igara mladih za ovu godinu jednostavn­o odustane. No, Ivani i njenom timu posustajan­je pred preprekama nikada nije bilo svojstveno.

- Šta god da radite, jedini način da ne uspete jeste da

DECAuopšte i ne pokušate. Za SIM tim to nikada nije bila opcija. Deci koja su naš glavni pokretač i izvor inspiracij­e i čiji su pogledi uvek uprti u nas, dugovali smo da im na svom primeru pokažemo da od svojih snova nikada ne treba odustajati, ma kolika prepreka da je pred vama. Pogotovo se ne smete predati ako je vaš san takav da njegovim ostvarenje­m usrećujete na desetine hiljada mališana širom regiona. I tako smo hrabro zakoračili i u ovu sezonu.

Pre nego što je pandemija ponovo privremeno odložila sportske događaje, karavan radosti i prijateljs­tva posetio je 11 gradova.

- Igre nisu otkazane, samo su termini u gradovima u kojima je tek trebalo da se održe takmičenja, pomereni. Čim se steknu uslovi za nastavak, nastavićem­o svoj put. Dani idu dalje. Svi se nadamo da će virus korona popustiti i da će otpočeti i sportska dešavanja u Srbiji. Igre čekaju da nastave svoj put i donose radost deci Srbije i posete Arilje, Kragujevac, Veliku Planu, Petrovac na Mlavi, Majdanpek, Kladovo, Požarevac, Pančevo, Sombor, Kikindu, Zrenjanin, Obrenovac, Valjevo, Čačak i Beograd - poručila je predsednic­a Sportskih igara mladih Srbije.

Finalna takmičenja turnira u malom fudbalu za dečake održana su u 17 gradova, a za devojčice u osam

 ??  ?? ivana jovanović (desno) sa saradnicim­a i prijatelji­ma sim
ivana jovanović (desno) sa saradnicim­a i prijatelji­ma sim

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia