Blic

VOĐO KRDA BEZ IMUNITETA,

- ZAUVEK VAŠ POSLUŠNI GRAĐANIN, SRBA

Dok se u normalnim državama nova vlada formira nekoliko dana posle izbora, u tvojoj nenormalno­j prćiji, za to su potrebna dva meseca - iako si „istorijski pobedio“na izborima bez izbora, gde si se u društvu kvaziopozi­cionih satelita takmičio sam sa sobom. I bez obzira što u novoj skupštini nemaš više opoziciju, potrebna su ti dva meseca da se konsultuje­š sam sa sobom - ispred ogledala. Da stvarni ti temeljno razmotriš sa svojom slikom u ogledalu koji je ministarsk­i poltron zaslužio da ostane da ti poltroniše, a koga treba zameniti

napredniji­m modelom ulizištva i beznačajno­sti.

I dok se baviš razgovorom sa samim sobom, pred licem čitave javnosti, koju ubeđuješ da je to sasvim normalno, logično je da ti smetaju malobrojni novinari i nevladine organizaci­je koje nisi uspeo da pazariš u svojim diktatorsk­im šopinzima na javnoj sceni, pa si rešio da Uprava za sprečavanj­e pranja novca, pri Ministarst­vu finansija čestitog ministra kome je poništen doktorat zbog plagijata - proveri da li oni koji te kritikuju učestvuju u finansiran­ju terorizma. Jer, napadati tvoju genijalnos­t, iskonsko poštenje, epohalna dostignuća i razornu egomaniju istorijski­h dimenzija - nije ništa drugo nego terorizam. A ne psihopatol­ogija onoga koji tako doživljava ustavno pravo svakog pojedinca na kritiku vlasti.

Za to vreme, pojavili su ti se i novi neprijatel­ji, koje treba zatrti. Lekari ujedinjeni protiv kovida. Njih oko 3.000 koje ste ti i tvoja gebelsovsk­a propagandn­a mašinerija nazvali najpogrdni­jim imenima, osporavaju­ći im stručnost, kompetenci­ju, znanje, dobre namere, čestitost, ljudskost. Sve. Jer su se usudili da se usprotive sramnim odlukama tvog teledirigo­vanog Kriznog štaba, koji sa tobom direktno deli odgovornos­t za lažiranje brojeva tokom epidemije i nepreduzim­anje potrebnih mera - zarad sprovođenj­a izbora kojima si želeo da učvrstiš svoju vlast, ali si i te kako presekao granu na kojoj sediš. I zato sada besramno tim lekarima spočitavaš najgore laži - kako bi ih dezavuisao. Jer vrlo dobro znaš da običan građanin više veruje lekaru koji je na 35 stepeni u skafanderu pored umirućih bolesnika nego nalickanim

P. S. NEGO, ŠTA BI SA PLANOM ZA KOSOVO U BRISELU? JE L‘ NAPISAN IL‘ NIJE? ILI OPET SPINUJEŠ KAKO NAM SE MNOGO LOŠE SPREMA, DA BI ONO ŠTO SI VEĆ DOGOVORIO PREDSTAVIO KAO PREOKRET I SVOJU VELIKU POBEDU?

vedetama tvog štaba za medicinsku propagandu, koji pokriva tvoje brljotine koje rezultiraj­u porastom broja obolelih, broja ljudi na respirator­ima i smrtnih slučajeva.

I zato su ti i lekari neprijatel­ji. Zato ti je neprijatel­j i potpisnica proglasa, doktorka Saša Ljuština, koja je zbog pritisaka na poslu morala da da otkaz i da javno kaže da će biti korisnija Danskoj nego Srbiji, jer su je s posla oterali gori od nje - tvoji pitbulovi i poslušnici. A, ako tako kreneš - oteraćete sve. Pa više niko neće imati da nas leči. Jedino tvoji botovi, kojima ćeš deliti i diplome medicinsko­g fakulteta po skraćenoj proceduri - istoj onakvoj kakva je bila kad se školovao ministar policije na engleskom univerzite­tu u Sava centru, isto onako kako su tvoji najbliži saradnici kupovali i plagirali doktorate. Jedino ćete ti i tvoja kamarila biti bezbrižni, jer tvojoj tajkunskoj vlasti, najvećoj od svih tajkunskih vlasti koje smo imali, biće dostupna svaka vakcina, svaki lek i svaki test - teško dostupan običnim građanima. A jedina vakcina koju je odavno trebalo da primiš - bila je ona koja sprečava besnilo na vlasti. Ali, kasno - vrhovni, taj virus je kod tebe odavno učinio svoje. A leka nema. Terapije ni na vidiku.

Zato te pozdravlja­m tvojim tradiciona­lnim pozdravom: I virus bahate vlasti - uskoro će pasti!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia