Blic

KINEZI PREUZELI ŽELEZARU 2016.

- J. Ostojić

automobili U okolini smedereva prekriveni crnim prahom

rude do ispunjavan­ja uslova koje moraju da obezbede da bi se rasejavanj­e zaustavilo - rekao je Trivan.

Crni prah iz Železare padao je na Smederevo i okolinu u sredu tokom cele noći, prekrio je kuće, dvorišta i useve. Snimak ove neobične pojave objavilo je Udruženje Železaru u Smederevu koja je bila u veoma teškom stanju 2016. godine preuzeli su Kinezi, firma „Hestil“, odnosno HBIS. Veoma brzo oni su uspeli da ožive proizvodnj­u, zabeleže dobre rezultate, sve do ove godine kada su zbog pandemije korone i slabe potražnje za čelikom morali da ugase jednu peć.

građana “Pokret Tvrđava”, nakon čega je pokrenuta istraga.

- Desila se katastrofa­lna havarija koja do sada nije zabeležena u Radincu, Vranovu i okolnim smederevsk­im selima, a i u samom centru se moglo videti. Dogodio se akt ekološkog terorizma saopštili su iz ovog pokreta.

n

ili da im se zamrzne status do Nove godine. Videćemo kakva će situacija biti u oktobru. Činjenica je da u autoindust­riji neće konsolidac­ija teći tako brzo. Procene su da će se tek krajem 2022. godine situacija vratiti na onu kakva je bila krajem 2019. godine zaključuje Vijatov.

U prva dva meseca pandemije Covida 19 automobils­ku industriju u Srbiji održavali su gotovo samo servisi, kaže Milan Belin

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia