Blic

PUŠTENA IZ ZATVORA

- Dunja Đorđević

Strani mediji tvrde da je Panićeva u imigracion­om, dok ona kači snimke iz prostora koji podseća na luksuzni hotel.

ROMANA PANIĆ BILA je na robiji od 25. juna zato što je sa partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate u Brizbejnu. Pevačica je osuđena na godinu dana zatvora, a Mrkajić na 18 meseci, s tim što je ona obavezna da u ćeliji provede 60 dana uz pravo na prevremeni otpust posle odslužene dve trećine kazne. Budući da nije pravila prekršaje i primereno se ponašala u zatvoru, Panićeva je puštena na slobodu.

Neki mediji naveli su da je po izlasku iz zatvora pevačica smeštena u centar za migrante, međutim to je navelo Romanu da se po prvi put obrati putem svom Instagrama i snimi okruženje u kome je trenutno.

- Pozdrav iz imigracion­og centra u Brizbejnu! - poručila je Romana uz osmeh na videu i ujedno usnimila da trenutno boravi u privatnom prostoru nalik hotelu.

Pevačica je sama na snimku, s obzirom da je njen dečko, Filip Mrkajić, sa kojim je uhvaćena u pljački, još uvek na robiji u Brizbejnu.

Podsećamo, prilikom pretresa stana koji su Romana i Filip koristili u Brizbejnu, policajci su pronašli čitavu mehanizaci­ju koju je krimipar koristio za pljačku bankomata - uređaj za skiming, kartice za skladišten­je podataka na kojima su snimci klijenata na bankomatim­a, lične bankarske podatke za klijente i alat za instaliran­je uređaja. Pronađeni su i snimci zabeleženi s kamere postavljen­e na jednom bankomatu, ali i 23.500 australijs­kih dolara.

- Bilo je toliko sofisticir­ano da uređaji na dva bankomata nisu otkriveni duže

NA SNIMKU POKAZUJE POGLED IZ SOBE U KOJOJ SE NALAZI I ŠALJE POLJUPCE PRATIOCIMA

vreme - objasnio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Deluje da se nakon izlaska iz zatvora Romana potpuno povukla u sebe, pa tako nije kontaktira­la ni sa kim od kolega. Kada je vest o hapšenju dospela u medije, tekstopisa­c Dragan Brajović

Braja je pevačicin postupak opravdao lošim izborom muškarca, međutim ni njemu se nije javila.

- Saznao sam iz novina da je izašla iz zatvora, nismo se čuli i iskreno da vam kažem nemam nikakve informacij­e o njoj - rekao je Braja za “Blic”.

Inače pevačica je u međuvremen­u promenila i broj telefona, pa mesecima pre hapšenja niko od kolega i nije bio u bližem kontaktu sa njom. Upravo zato svi su bili vidno šokirani vestima da je uhapšena zbog pljačkanja bankomata. Ro manina majka, Gordana Panić, priznala je u junu da o naslednici apsolutno ništa nije znala i da nakon vesti o hapšenju nije smela da izađe na ulicu od sramote. - Romana mi se još uvek nije je javila, a možda i ne sme da me pozove. Mnogo sam ljuta na nju i ne samo ljuta već i razočarana. Velika je to bruka i sramota što se desilo. Iskreno da vam kažem, nisam ni znala da je iz Italije otišla u Australiju - rekla je Gordana Panić nakon što joj je ćerka uhapšena.

PLUS

Prema zvaničnim podacima, ovaj projekat i kroz sedmu reprizu najgledani­ji je program na svim domaćim televizija­ma, zbog čega predstavlj­a svojevrsta­n kulturološ­ki i društveni fenomen.

Serija “Selo gori, a baba se češlja” odavno je potukla mnoge druge televizijs­ke sadržaje, a od kada je ponovo počela da se reprizira na RTS-U, svaku epizodu u proseku prati milion ljudi. Idejni tvorac ističe za “Blic” da uspeh serije nije samo u brojkama, već u onome što je pružila našem narodu.

- Bilo bi krajnje neumesno da ja kao autor prepoznaje­m koji su to kvaliteti i kakvo je to čudo koje je izdvojilo ovu seriju od drugih. Međutim, u svakom slučaju nesporno je da se radi o nečemu što se do sada nije desilo u Srbiji, a to je da “Selo gori, a baba se češlja” nije samo najgledani­ja serija svih vremena, već najgledani­ji televizijs­ki program od svega što se gledalo u televizijs­koj istoriji. Kao što je na primer sahrana pokojnog premijera Zorana Đinđića, utakmica Srbija - Hrvatska posle ratova, ili direktan prenos Pesme Evrovizije”. Jednom

rečju, serija je ostvarila najveći šer od 72,6 odsto, što bi da neko u svetu postigne taj rezultat bilo dovoljno za ceo život - navodi Radoš Bajić i dodaje zašto je ovaj sadržaj postao društveni fenomen:

- Ta serija je progovoril­a o srpskom narodu, o trajnim vrednostim­a na kojima počiva srpsko biće. Svega smo se stideli, pa pežorativn­o govorili o ljudima na selu i pokazivali kako su malo vredni. U civilizaci­jskom smislu mi smo kao narod prijemčlji­vi i skloni da primamo sve što dolazi sa strane, da nam je tuđe

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia