Blic

VITAS: DRŽALI SU ME ZA DRES KAO ŠVAJCARCI MITROVIĆA

Crvena zvezda ima još tri utakmice u Superligi uoči starta u Evropi. Ime prvog rivala srpski prvak će saznati 9. avgusta.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

SAVO MILOŠEVIĆ JE razočaran što se pobeda Partizana nad Napretkom (3:1) svela na to da li je dosuđeni penal postojao ili je sudija Danilo Grujić pogrešio. Crno-beli su ponovo, po ko zna koji put, počeli slabo u Kruševcu i posle prvog dela su gubili sa 1:0. Lazar Marković je u 51. izjednačio, da bi Bibrat Natho bio precizan iz jedanaeste­rca koji je podelio fudbalsku Srbiju. Konačnih 3:1 postavio je tinejdžer Nikola Štulić.

- Utakmica je bila onakva kakvu smo očekivali - teška, pogotovo posle prvog poluvremen­a i rezultata tada. Imali smo sreće da gol postignemo na vreme i da možemo drugo poluvreme da jurimo pobedu. Čestitam mojim igračima i igračima Napretka, nije bilo lako trčati po ovom vremenu - rekao je Savo Milošević.

Štoper Partizana Uroš

Vitas kaže da je nad njim napravljen čist penal u meču sa Napretkom.

- Niti želim da komentariš­em suđenje, niti me lično zanima taj način komunikaci­je. Svako ko zna fudbal video je da je penal bio čist kao suza. Neko bi rekao da me je vukao, ja bih pre rekao grčko-rimski stil, ali nevažno. Snimak sve govori - rekao je Vitas.

On je ovu situaciju uporedio sa nesviranim penalom na Mundijalu 2018, kada je naša reprezenta­cija oštećena nesviranje­m najstrože kazne posle faula nad Aleksandro­m Mitrovićem, kog su zajednički­m snagama oborili Stefan Lihštajner i Fabijen Šar.

- Recimo, nešto slično je bilo na utakmici Srbija - Švajcarska kad nam nije ništa svirano... Ovde je javnost bila nepodeljen­a da li smo oštećeni. S tim što je Mitrović čak stavio ruku na odbrambeno­g Švajcarca, a ja nisam.. Čisto je sve - kategoriča­n je Vitas.

Preokret se dogodio kada je Milošević na teren poslao Markovića, koji je u prvom kontaktu sa loptom postigao gol. Tom prilikom Marković se kolenima sudario sa golmanom Mladenom Živkovićem. Obojica su napustili teren, a deblji kraj je izvikao Živković, kome je polomljena noga.

Marković će morati na preglede i male su šanse da zaigra u Novom Pazaru. Iz Turske je stigla vest da je za Markovića zaintereso­van Erzurum.

ntrenutak kada živanović i kostić za dresove drže vitasa i ostojića

Tačno 15 dana ostalo je do 1. kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona kroz koje će Crvena zvezda pokušati da treći put zaredom stigne do grupne faze. Za razliku od prethodnih godina, sada će se sve od plej-ofa igrati po jedan meč, bez gledalaca na tribinama, a domaćin će se određivati žrebom.

Zbog toga je važno da Dejan Stanković brzo skocka tim za rivala čije će ime saznati 9. avgusta u Nionu. Uvodni meč sa Novim Pazarom (3:0) pokazao je da se Deki nalazi na pravom putu, što je važno jer nema puno vremena. Do starta kvalifikac­ija, kad ekipa mora biti zategnuta do pucanja, odigraće se još tri kola Superlige u kojima crveno-beli dočekuju Radnički i Spartak, a gostuju Mačvi.

- Siguran sam da ćemo iz meča u meč izgledati sve bolje. Bitno je da je Katai igrao 45 minuta, Sanogo 60, vraćamo ih polako. Što se Sanoga tiče, pred kraj prošle sezone sam preuzeo odgovornos­t da ga ne stavljam u tim kako bih ga sačuvao za sve ovo - rekao je Dejan Stanković.

Kapiten Milan Borjan je siguran na golu, kao i Milan Rodić po levoj strani. Rodić je, praktično, jedini bez alternativ­e. Po potrebi, levog beka može da igra Milan Gajić, a Stanković je na toj poziciji probao i sa Milošem

Niti želim da komentariš­em suđenje, niti me lično zanima taj način komunikaci­je. Svako ko zna fudbal video je da je penal bio čist kao suza

FUDBALERI TOTENHEMA MOGLI bi u drugom kolu kvalifkaci­ja za Ligu Evrope da se sastanu sa dva srpska kluba - TSC-OM iz Bačke Topole ili Vojvodinom. Novinar ESPN-A Dejl Džonson popisao je sve klubove sa kojima bi ekipa Žozea Murinja mogla da igra na putu ka drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju, a među njima su i timovi iz srpske Superlige.

Ovo znači da bismo u drugom kolu mogli da gledamo Totenhem na čelu s Žozeom Murinjom u Srbiji. To isto znači da bismo mogli da vidimo potencijal­ni okršaj između Nenada Lalatovića i proslavlje­nog portugalsk­og trenera, što bi, ne sumnjamo, bio spektakl.

Žreb u Nionu zakazan je za 31. avgust i tada ćemo saznati rivale Vojvodine, a nadamo se i TSC-A ako prođe prvo kolo.

Pored Totenhema, rivali mogu da im budu Bazel, Kopenhagen, Volfzburg, APOEL, BATE Borisov, Galatasara­j, Malme, Standard, Steaua, Granada, Milan, Rendžers, Maribor, Hapoel Ber Ševa...

Da podsetimo, kvalifikac­ije u Ligi Evrope se igraju na jedan meč, čak i plej-of, a Srbiju pored TSC i Vojvodine predstavlj­a i Partizan.

nmurinjo i totenhem imaju sezonu za zaborav

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia