Blic

JOKIĆ BESAN NA SAIGRAČE, KOKOŠKOV NAPUSTIO NBA

Srpski stručnjak je dobio dozvolu Sakramenta da napusti klub i Orlando i da otputuje u Istanbul da zvnično preuzme Fenerbahče.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Retko se dešava da Nikola Jokić javno kritikuje ekipu i saigrače, ali je centru Denvera očigledno teško pao poraz od Majamija (125:105) na restartu NBA lige. Nagetsi su odigrali dobro prvo poluvreme i onda su stali. Jokić je svestan da takvo ponašanje ne može da donese ništa pozitivno za klub koji mnogi ubrajaju u potencijal­no iznenađenj­e u borbi za šampionski prsten.

- Bili smo sebični. Mislili smo samo na sebe i nismo pomagali jedni drugima. Kao da su svi mislii: “E, sad je moj trenutak, sad ću ja da igram...”. Ja na prvom mestu, pa onda i svi ostali. Majami je tada odigrao agresivno, mi smo gubili loptu za loptom, loše smo šutirali... Ne možete da pobedite sa jednim poluvremen­om - iskren

Nikola Jokić je imao 19 poena protiv Majamija, ali se ni on nije proslavio u porazu Denvera na restartu NBA lige

je bio Jokić - koji je upisao 19 poena, sedam skokova i šest asistencij­a.

Denveru su nedostajal­a trojica startera, Marej, Haris i Barton, koji su povređeni. Jokić se trudio da razigra ekipu, ali utisak je da su Nagetsi u prvom meču još bili na pauzi.

- Nedostaju nam neki momci, ali to nas nije sprečilo da odigramo odlično u prvom delu. Šta se desilo u nastavku... Vidite, ne želim da razmišljam o plej-ofu i ko će nam biti protivnik u prvom kolu. Spreman sam i želim da odmah igram.

To se odnosi na mene. Za druge stvarno ne znam. Vreme je da igramo prepoznatl­jivu košarku, a ne da čekamo. Dugo smo bili van terena i hoću da se vratim.

Nikola je bio vidno razočaran na konferenci­ji za mediji, gde su ga američki novinari pitali i šta misli o tome kada su svi igrači klečali dok je intonirana himna SAD.

Ja sam samo deo ekipe. Ne znam šta

Spreman sam i želim da odmah igram, a ne da razmišljam o plej-ofu i prvom protivniku. To se odnosi na mene. Za druge stvarno ne znam

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia