Blic

KIRJOS OTKAZAO US OPEN I PONOVO NAPAO NOLETA

Ne možete igrati na stolu, grabiti novac po Evropi ili pokušati da napravite neku egzibiciju od koje ćete zaraditi “brzi” novac, rekao je 40. teniser na svetu.

-

NIK KIRJOS JE tokom celog ovog vanrednog stanja u kojem se svet nalazi zbog pandemije virusa korona pokazao visoku svest o tome da brine za druge ljude.

Australija­nac se tako protivi organizova­nju bilo kakvih sportskih događaja, te javno kritikuje i održavanje turnira dok, kako kaže, ljudi masovno umiru od zaraze Covidom 19.

Da nije samo jak na rečima, već da može da ih potvrdi u praksi, dokazao je odustavši od US Opena koji bi trebalo da počne 31. avgusta.

Pre toga, odustao je i od Sinsinatij­a.

Kirjos se obratio organizato­rima Otvorenog prvenstva

SAD i izrazio žaljenje što neće biti deo turnira, a dotakao se i kolega koji prave žurke po Evropi.

- Ove godine neću igrati na US Openu. Boli me što neću igrati na jednom od najvećih stadiona „Artur Ešu“. Ali, stojim iza svoj naroda, mojih Australija­naca, kao i iza stotina hiljada Amerikanac­a koji su izgubili živote. Ovo je moja odluka. Morate da se ponašate u interesu drugih. Ne možete igrati na stolu, grabiti novac po Evropi ili pokušati da napravite neku egzibiciju od koje ćete zaraditi “brzi” novac. To je sebično, mislite na druge - o tome se radi kod ovog virusa. Ne zanima me na kojem se mestu na ranglisti nalazite ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno - poručio je Kirjos.

On je u ovom drugom delu očigledno mislio na Novaka Đokovića i njegov “Adrija tur” koji se neslavno završio.

- Za one koji su se ponašali sebično i kršili pravila, kažem vam srećno. Igrajte na sopstveni rizik, nemam problem s tim - dodao je 40. teniser na ATP listi.

Australija­nac je još ranije najavio da neće igrati na US

Openu, a sada je u otvorenom pismu to i potvrdio. S druge strane, Novak Đoković i Rafael Nadal nisu još rekli da će se 31. avgusta pojaviti u Njujorku, ali nisu ni demantoval­i. Obojica su i dalje na spisku učesnika na Sinsinati openu, koji će se ove sezone igrati u Kvinsu, od 22. do 29. avgusta, međutim to što organizato­ri računaju na njih ne znači da će se oni i pojaviti.

Mada, sve su veće šanse da se će trenutno dvojica najboljih na svetu ipak pojaviti u SAD jer postoji mogućnost da se otkaže turnir u Madridu.

n

 ??  ?? đoković i tim na „adrija turu“u Beogradu
đoković i tim na „adrija turu“u Beogradu
 ??  ?? kirjosu se ne sviđa što neki igraju dok virus hara
kirjosu se ne sviđa što neki igraju dok virus hara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia