Blic

Slučaj „black krava“pred Lekarskom komorom

-

NADLEŽNI KLINIČKOG CENTRA Vojvodine podneli su prijavu Lekarskoj komori Srbije protiv specijalis­te interne medicine dr Milene Šćekić zbog incidenta koji se dogodio 29. juna u liftu, kada je na rasnoj osnovi vređala studentkin­ju iz Irske Š. O.

Ovaj snimak podigao je na noge srpsku javnost jer je, između ostalog, dr Šćekić studentkin­ji rekla da je “black krava”.

- Povodom snimka objavljeno­g na društvenim mrežama, u kojem je jedan od učesnika lekarka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, Etički odbor Kliničkog centra Vojvodine je osudio njeno neprimeren­o ponašanje i dao mišljenje da je narušen kodeks medicinske etike jer je lekar dužan da čuva ugled i dostojanst­vo svoje profesije kako u profesiona­lnom, tako i u privatnom životu. Postupajuć­i

u skladu sa mišljenjem Etičkog odbora, ispunjavaj­ući svoju zakonsku i etičku dužnost, Klinički centar Vojvodine je uputio Lekarskoj komori Srbije prijavu uz svu potrebnu dokumentac­iju na dalju nadležnost - rečeno je za “Blic” u Kliničkom centru Vojvodine.

Do zaključenj­a broja nismo uspeli da dobijemo nikakav komentar povodom ovog incidenta iz Lekarske komore Srbije.

Podsetimo, incident se dogodio u liftu zgrade u kojoj žive dr Šćekić i studentkin­ja iz Irske. Dr Šćekić ju je zatekla

u liftu i rekla joj da ga napusti zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe, doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: „You go out because corona is now. You go out! F**k you!“.

Nedugo potom, u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto s njom nema problem.

Dr Šćekić joj je tada rekla: „With you I have a problem because you are a black krava“. („Sa tobom imam problem jer si crna krava“).

Kada se snimak pojavio u javnosti, reagovala je i dr Milena Šćekić otvorenim pismom u kojem se izvinila za svoj postupak i poručila da je reagovala u afektu. Z. Č. n

 ??  ?? dr milena šćekić na rasnoj osnovi vređala je studentkin­ju iz irske
dr milena šćekić na rasnoj osnovi vređala je studentkin­ju iz irske

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia