Blic

Neverne bebe

- 3UHGUDJ Vujanac

Pošto koncerata zbog pandemije korona virusa nema, “Neverne bebe”, kako otkriva lider benda Milan Đurđević, ovo vreme izolacije koriste za završetak osmog studijskog albuma i dokumentar­nog filma o svojih prvih 25 godina.

- Veoma je važno da se na neki način održi makar kreativni duh kada koncerata nema ni u najavi i raditi ono što se može kako bi se momenat povratka u život dočekao potpuno spremno, jer će publika biti željna i novih pesama, energije i emocije koje ih za bend čvrsto vezuju. To će dati jednu posebnu boju i atmosferu ovom albumu i mislim da će on biti neki trenutak u vremenu koji ćemo ostaviti vezan za sve probleme sa kojima živimo i da će nas baš ozbiljno podsećati na ovu 2020. godinu - kaže frontmen “Nevernih beba”.

Novi album koji pripremaju, kako kaže, biće dosta drugačiji od onoga na šta je publika navikla.

- Biće elektornik­e više nego do sad, ali tendencija tehnologij­e neće pojesti emociju, tako da koristimo veštačku inteligenc­iju i pravo srce. U tom kontekstu, mislim da ćemo ostaviti jedan album koji je veoma zreo, s obzirom na 26 godina karijere, a s druge strane album koji bi nama trebalo da promeni malo koncepciju. Mislim da nećemo mi ništa promeniti sa ovim albumom što se tiče same ideje da budemo drugačiji. Smatram da svake tri-četiri godine čovek treba da se resetuje, da okrene novi list, da ide dalje i da slobodno ulazi u duboku vodu ne bi li video koje su mu mogućnosti. Najgora je ona bara koja s vremenom počne da zaudara, a ja volim brzu vodu, kao što je reka Gradac ispod moje kuće. Ona ima tu neku vrstu divljine koju mi imamo kao energiju u muzici, a koja je sad u sinergiji sa svim onim stvarima koje su nam prioritet. To je pre svega spoj ljudske duše, emocija plus energija - otkriva Đurđević.

Kao i na prethodnim albumima, nastavlja se trend da jedan od najboljih domaćih rok bendova bar jednu pesmu snimi sa nekim poznatim rok imenom bivše Jugoslavij­e. Na novom projektu tako gostuje Neno Belan. Postproduk­cija osmog albuma će biti rađena u inostranst­vu, po svoj prilici u Minhenu, kako bi album zvučao svetski, a publika dobila i pakovanje i proizvod na vrhunskom nivou.

- O promociji je vrlo nezahvalno pričati. Moramo da budemo svesni u kom trenutku vremena živimo, moramo da budemo strpljivi, da sačekamo da sve ovo

Prenosimo delove knjige „Autobiogra­fija“Agate Kristi, koja je upravo objavljena u izdanju “Lagune”, u prevodu Nenada Dropulića

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia